Фінальний етап Х Всеукраїнської науково-технічної виставки-конкурсу молодіжних інноваційних проектів «Майбутнє України»



Вже традиційним стала участь найвинахідливіших учнів Луганської області у Всеукраїнській науково-технічній виставки-конкурсу молодіжних інноваційних проектів «Майбутнє України». Цього року вона відбулася з 04 по 07 листопада у м. Київ в рамках проведення Міжнародного форуму “INNOVATION MARKET”.

Цей захід об’єднав понад 100 спікерів, більш ніж 250 учасників і серед них майже 130 МАНівці.

У фіналі ювілейної X Всеукраїнської виставки-конкурсу свої наукові проекти представляли вихованці Луганської МАН відділення технічних наук, екології та комп’ютерних систем: Владимиров Сергій (учень 10 класу комунального закладу «Рубіжанська обласна загальноосвітня санаторна школа інтернат I-III ступенів»); Пасічник Олександр, Щедринський Ілля та Криворучко Світлана (учні комунального навчально-виховного комплексу «Рубіжанський ліцей» Рубіжанської міської ради Луганської області), Ніколаєва Дар’я (учениця 10 класу Рубіжанської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів № 10 Рубіжанської міської ради Луганської області) та Гєєнко Іван (учень 11 класу Лисичанської багатопрофільної гімназії Лисичанської міської ради Луганської області).

Юна технічна еліта України отримала привітання почесних гостей заходу: повноважного посла Ізраїлю в Україні Джоела Ліона, Голови Наглядової Ради Торгово-Промислової Палати Ізраїль-Україна Євгена Шульгіна, першого заступника міністра освіти і науки України Юрія Полюховича, виконавчого директора Українського культурного фонду, члена Дирекції Фонду Юлія Федіва.

Учасники виставки-конкурсу «Майбутнє України» мали завдання вдало презентувати свій науковий проект, який вони готували не один місяць. Дипломом ІІ ступеню було нагороджено проект «Система очищення води у відкритих водоймищах» Пасічника Олександра та Щедринського Ільї; дипломом ІІІ ступеня відзначено проект Владимирова Сергія «Використання золи від спалювання деревини для очищення промислових стічних вод із накопичувачів хімічного комбінату «Рубіжанський Краситель» з метою їх рекультивації», а також переможцям видано грошову винагороду для розвитку та подальших досліджень.

Але це був не лише один виклик для юних науковців! В рамках конкурсу «Майбутнє України» було проведено хакатон з вирішення важливих екологічних проблем людства! І це були реальні виклики бізнесу на які відведено лише 24 години! І з цим завдання наші учні добре впоралися: збірна команда до складу якої увійшли Гєєнко Іван, Пасічник Олександр, Щедринський Ілья (Луганська обл.), Малофеєв Денис (Одеська обл.) та Ярмолюк Андрій (Хмельницька обл.) вдало вирішили проблему нових екологічних типів палива. Всі учасники команди отримали цінні подарунки.

З неймовірними враженнями та емоційним запалом повернулися наші науковці додому. Сподіваємось отриманий досвід стане прекрасним стартом у науково-дослідницькій діяльності учнів у 2019-2020 роках!