Хочеш відчути себе людиною – допоможи іншим!



Первомайський індустріально-педагогічний технікум ( в.о. директора Себко Д.М.) – навчальний заклад, який влітку 2014 року  у зв’язку з початком воєнних дій у м. Первомайську  втратив змогу продовжувати освітній процес на території міста і був переміщений у м. Рубіжне Луганської області.

За час перебування у м. Рубіжному проведена велика робота з адаптації та інтеграції  навчального закладу в соціальне життя м. Рубіжного: студентський і педагогічний колективи беруть  активну участь у всіх заходах, що проходять у м. Рубіжне. Вони є  активними  учасниками Проекту «Українська ініціатива з укріплення впевненості (USBI) за фінансової підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) (організатор – Благодійний фонд «Надія» Юрія Цибулі).

Восени 2016 року  студенти технікуму  під керівництвом Гатченко С.М, Дмитренко С.В., Чипюк Н.О., Кучерешка О.В. взяли участь у толоці з благоустрою території скверу м. Рубіжне: були змонтовані і вкопані лавки, прибрано сухе листя, трава, гілки, висаджено дерева.

Разом із виконуючим обов’язки директора технікуму Себко Д.М. та педагогами Овчаренко Т.Д., Норкіною О.В., Кучерешко О.В., Рочвак І.А., Нейман Ю.О. студенти працювали біля пам’ятного знаку загиблим воїнам 30-ї механізованої бригади – висаджено кущі, квіти, огороджено територію, поставлено лавки. Протягом двох останніх років студенти технікуму беруть активну участь у концертних програмах до святкувань Дня хіміка та Дня сім’ї, що проходять у місті, виступають з благодійними концертами перед вихованцями інтернатів,  Рубіжанського навчально-реабілітаційного центру «Кришталик».

Студенти технікуму разом із вихователем гуртожитку Гатченко С.М. підтримують тісні зв’язки з Кремінським будинком-інтернатом для громадян похилого віку та інвалідів. Вони часті гості в цьому закладі: концерти до свят, прибирання території, зустрічі зі старенькими і хворими людьми. Два роки поспіль  вітають мешканців  будинку-інтернату з Днем людей похилого віку.

Уже другий рік студенти, які у майбутньому стануть фахівцями з комп’ютерних технологій, працюють в якості волонтерів на базі бібліотек м. Рубіжного, де для людей похилого віку проводять курси комп’ютерної грамотності, що організовані КУ «Територіальний центр».

Студентам і педагогам не байдуже місто, в якому вони живуть, тому з подібними ініціативами вони виступають не вперше, бо вважають, що кожен мешканець міста, прибираючи там, де живе, потроху зближається  зі своєю малою батьківщиною, починає любити її ще більше.