ХІІ ВСЕУКРАЇНСЬКА КРАЄЗНАВЧА КОНФЕРЕНЦІЯ УЧНІВСЬКОЇ МОЛОДІ “МІЙ РІДНИЙ КРАЙ, МОЯ ЗЕМЛЯ ОЧИМА СУЧАСНИКІВ”



12-14 листопада 2021 року в форматі відеоконференції було проведено ХІІ Всеукраїнську краєзнавчу конференцію учнівської молоді “Мій рідний край, моя земля очима сучасників” Організаторами виступили Український державний центр національно-патріотичного виховання, краєзнавства і туризму учнівської молоді та Миколаївський обласний центр національно-патріотичного виховання, туризму та краєзнавства учнівської молоді.

Луганську область на конференції представили Олександра Кірпіченко та Ельвіра Цугуй, учениці Лисичанської ЗОШ І-ІІІ ст. № 26 Лисичанської міської ради, вихованки гуртка “Юні ексурсоводи” Луганського обласного центру дитячо-юнацького туризму і краєзнавства (керівник пошукової роботи – Марина Березна). У секції “Культура рідного краю та музейна справа” дівчата представили пошуково-дослідницьку роботу “Слобідська культура в архітектурі Лисичанська”. У своїй доповіді юні дослідниці визначили шляхи заселення території Дикого поля, яке відбувалося поступово як з боку Лівобережної та Правобережної України, зокрема Слобожанщини, так і з територій Московського князівства. Переселенці вплинули на формування архітектури житлових будинків того часу у Лисичанську, яка майже повністю співпадає з архітектурою житлових будинків слобідської України.

За підсумками роботи конференції Олександра та Ельвіра отримали сертифікат, що засвідчує право на опублікування роботи у збірнику кращих пошуково-дослідницьких робіт ХІІ Всеукраїнської краєзнавчої конференції учнівської молоді “Мій рідний край, моя земля очима сучасників”.

Вітаємо дівчат та керівника роботи з таким високим досягненням та бажаємо їм успіхів у подальшому!

Дякуємо Миколаївському обласному Центру національно-патріотичного виховання, туризму та краєзнавства учнівської молоді за високий рівень організації конференції та дружню атмосферу, маємо надію на те, що наступного року учасники зможуть зустрітися особисто в сонячному місті Миколаєві!