«Школа молодого педагога – форма становлення професійної майстерності»



P1070121Слова українського письменника-мислителя Олеся Волі про те, що майбутнє нації в руках її учителів, стали візитівкою творчої зустрічі-семінару молодих освітян Попаснянщини.

09 жовтня 2015 року  педагогічний колектив Попаснянської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №21 радо зустрічав гостей на обласному семінарі – практикумі для молодих спеціалістів – вчителів початкових класів з проблеми: «Удосконалення педагогічної майстерності молодого вчителя в умовах сучасної освіти». 

Організатори семінару (КУ «Попаснянський районний методичний центр», дирекція школи ) запросили до участі молодь зі стажем роботи до п’яти  років та педагогів – наставників.  Також в роботі семінару взяли участь Шулік В.В., заступник начальника відділу освіти Попаснянської РДА; Федорова Н.М., завідуюча районної ПМПК; Бондаренко С.І., директор КУ «Попаснянський РМЦ», методисти районного методичного центру.

Почесними гостями на семінарі були: Сагіна Наталія Станіславівна, головний спеціаліст Департаменту освіти і науки Луганської ОДА; Сич Марина Анатоліївна, методист Рубіжанського міського методичного кабінету.

Зі словами вітання до учасників семінару звернулась директор школи Устенко Марина Георгіївна. Приємним сюрпризом для всіх присутніх став виступ дитячого колективу школи.

Сучасне виховання – дуже складний і відповідальний процес. Ми маємо виховувати не лише грамотну, творчу,  всебічно розвинену дитину, а  в першу  чергу, особистість, адаптовану до життя в сучасному інформаційному суспільстві, з активною життєвою позицією.  Українська школа потребує молодих творчих педагогів з нестандартним мисленням, відкритих для інноваційних процесів. 

 P1070114У ході семінару методисти Попаснянського районного методичного центру О.О.Лагутіна та О.Л.Прокопенко поділились досвідом роботи з питань наступності дошкільної та початкової освіти, організованої структури в роботі з молодими спеціалістами Попаснянського району, представивши свої матеріали в електронній презентації. З докладом на тему: «Роль молодого учителя в навчально-виховному процесі» виступила Кочергіна В.А., учитель Попаснянської ЗОШ І-ІІІ ст. №1. Продовжили теоретичну частину виступи молодих педагогів, які презентували власне бачення сучасного педагога.

 У практичній частині учасники семінару мали змогу відвідати майстер – класи вихователя ДНЗ №1 Михайлюк Н.Я. на тему: «Народні обереги» (підготовка руки дитини до письма); Литвинової Н.І., учителя Попаснянської

ЗОШ І-ІІ ст. №27:  «Дихання – фактор розвитку і зміцнення здоров’я школярів»; Булмак О.М., учителя Попаснянської ЗОШ І-ІІІ ст. №21:

«Здоров’язберігаючі технології в навчально – виховному процесі»; Пузенко Л.С., учителя Попаснянської ЗОШ І-ІІІ ст.№1: літературно – музичну композицію  «Козацькі забави» (фрагмент виховного заходу).

Через низку цікавих напрацювань, продемонстрованих на семінарі, реалізувалась мета творчої зустрічі − підвищення освітнього, науково-методичного та культурного рівня молодого учителя, утвердження місії українського педагога-патріота.