Щасти тобі, випускнику!



27 травня 2017 року на базі комунального закладу «Луганська обласна мала академія наук учнівської молоді» відбулося традиційне урочисте вручення свідоцтв про закінчення Обласної очно-заочної школи.

100 найталановитіших  юнаків та дівчат Луганщини, що колись обрали собі для дослідження та наукових експериментів певну наукову галузь, знову зібрались разом у затишних стінах нашої малої академії. Це випускники секцій «Англійська мова», «Українська мова», «Українська література», «Філософія», «Історичне краєзнавство», «Екологія», «Ботаніка та зоологія», «Мікроекономіка та макроекономіка», «Охорона довкілля та раціональне природокористування», «Хімія», «Авіа-, ракетобудування та робототехніка», «Електроніка та приладобудування», «Технології програмування», «Інформаційні системи, бази даних та системи штучного інтелекту», «Науково-технічна творчість та винахідництво». Протягом трьох років діти експериментували та доводили всім життєдайність та наукову значимість власних теорій, а відтепер вони поповнять лави найпрестижніших вишів країни.

Нашім манівцям є що пригадати, бо навчання у малій академії це яскраві враження, нові знайомства з однодумцями з усієї України,  наукові конференції, виставки, Міжнародні та Всеукраїнські конкурси, літні наукові школи.

Випускникам Луганської обласної малої академії наук 2017 року є чим пишатись, бо цьогоріч делегації кращих представників нашої МАН на 10 наукових відділеннях у Києві захищали свої науково-дослідницькі роботи та відстоювали власні висококласні дослідження і розробки в обраній галузі. У результаті 6 кращих учнів Обласної очно-заочної школи стали переможцями Всеукраїнського конкурсу-захисту у столиці України.

 У їх числі і випускниця секції «Охорона довкілля та раціональне природокористування», наша гордість Марія Подоляка, яка вже два роки поспіль прославляє наш край і нашу академію на ІІІ етапі конкурсузахисту, виставці молодіжних інноваційних проектів «Майбутнє України» та багатьох інших конкурсах Всеукраїнського рівня, завойовуючи призові місця. «Я дуже задоволена тим, що у свій час мала нагоду вступити до лав малої академії наук, бо це – величезний шанс проявити себе як особистість, показати свої вміння, знання і таланти, отримати підтримку провідних наукових спеціалістів країни та знайти свій життєвий  орієнтир» – з гордістю та вдячністю говорить Марія, яка планує присвятити себе вивченню загальної та молекулярної генетики у Київському національному університеті імені Тараса Шевченка.  Ми висловлюємо величезну подяку науковому керівникові дівчини Назаренко Олені Семенівні, кандидату хімічних наук, доценту кафедри екології Східноукраїнського національного університету імені Володимира Даля, за підтримки якої  Луганщина неодноразово заявила про себе на Всеукраїнському науковому рівні.

Серед випускників також слід відмітити учнів Лисичанської міської філії Луганської обласної малої академії наук, вихованців Лисичанської багатопрофільної гімназії Щеглакова Івана, члена секції «Правознавство», та Яіцьку Генрієтту (секція «Французька мова»),  які навесні  стали переможцями ІІІ етапу Всеукраїнського конкурсу-захисту та отримали диплом ІІІ ступеня.

У цей день зі сцени лунали напутні слова від керівництва та методистів Луганської обласної малої академії наук,  а також наукових керівників учнів, що три роки поспіль передавали своїм вихованцям власні знання та вміння, дарували їм натхнення, ентузіазм та гарний настрій. Закінчилися урочистості напутніми словами відомого кубинського поета, письменника та публіциста Хосе Марті, який влучно зауважив що той, хто не бажає навчатися, — ніколи не стане справжньою людиною. Щиро бажаємо всім нашим випускникам попутнього вітру, життєвих перемог на відкриттів на науковій ниві!