Щоденник проекту «Змінимо країну разом!»



День пятий, 29 квітня 2017

Калейдоскоп педагогічної майстерності

Черговий день перебування на Галичині був спланований для кожної категорії керівників окремо та видався теплим, сонячним, позитивним.  Керівники органів управління освітою Луганської області перебували в навчально-методичному центрі освіти м. Львова. З вітальним словом до управлінців звернулася в. о. начальника управління освіти ДГП ЛМР З. Довганик, яка презентувала роботу управління освіти. Директор НМЦО м. Львова О. Пристанська висвітлила питання «Перезавантаження навчально-методичного центру» та поділилася досвідом щодо важливості впровадження інноваційних проектів в освітньому просторі. З шляхами та методами реалізації проектної діяльності познайомили методисти центру. У національному музеї імені А. Шептицького було проведено заняття щодо організації роботи в музейному просторі, майстер-клас уроку хімії засобами музейної педагогіки. На кінець роботи групи керівникам управлінь освіти Луганщини був запропонований урок-пленер «Перлини Галицької корони» та екскурсійний маршрут вулицею Вірменською.

Друга група делегації працювала у Львівському обласному інституті післядипломної педагогічної освіти, де було презентовано для слухачів курсів підвищення кваліфікації досвід роботи щодо реалізації освітнього проекту «Нова українська школа на теренах Луганщини». Для завідувачів дошкільних навчальних закладів було проведено тренінг, ділові ігри та презентації; для працівників психологічної служби – семінар-тренінг.

Третя група освітян ділилася досвідом професійної діяльності районами Львівської області. Керівники навчальних закладів м. Рубіжного, Білокуракінського та Новопсковського районів зустрілися з педагогічним колом Жовтанецької та Новокалинівської ОТГ.

   

Представники м. Лисичанська та Новоайдарського району провели навчальні заняття та відвідали історичні місця Перемишлянського району.

Міські та районні навчальні заклади Золочівського району відвідали керівники ЗОШ Сватівського району.

У Буському районі ділилися досвідом роботи з педагогічним та учнівським колективами керівники навчальних закладів Попаснянщини.

Яворівський район гостинно зустрів керівників ЗОШ та ДНЗ м. Сєвєродонецька та Марківського району.

Поділилися професійним та культурним досвідом роботи в Жовківському районі представники Старобільського та Станично-Луганського районів.

Керівники навчальних закладів м. Сєвєродонецька, Кремінського та Новопсковського районів мали можливість обмінятися досвідом упровадження нових освітніх технологій у Сколівському районі.

У Миколаївському районі разом із педагогами Старобільського та Троїцького районів були обговорені нові стандарти освіти щодо підвищення її якості.

Обмін досвідом в усіх робочих групах відбувся конструктивно та по-діловому. Освітяни мали нагоду обмінятися контактами для подальшої співпраці. Гостинність господарів відзначалася доброзичливою атмосферою ділового спілкування та подарованими сувенірами, які відображають самобутність, індивідуальність західних районів Галичини.

Наприкінці дня делегація освітян Луганщини зустрілася в Львівському національному академічному театрі опери та балету ім. Соломії Крушельницької на пам’ятному вечорі «Операція Вісла», присвяченому 70 роковинам (1947-2017) примусового вигнання українців із Польщі.