Щоденник Табору Миру (День перший)



Відповідно до Програми ООН з відновлення і розбудови миру 20 дітей з Луганщини завітали до Житомирщини, де розпочав свою роботу Табір Миру.

Мета даного табору – просування культури миру та побудови простору для діалогу та розуміння між молоддю зі східних регіонів України та ветеранами АТО, створення атмосфери довіри і відкритої комунікації в поєднанні зі змістовним та цікавим літнім відпочинком.

У перший день свого візиту на Житомирщину діти завітали до Житомирської обласної ради, де зустрілися та поспілкувалися з головою обласної ради Володимиром Ширмою. Очільник депутатського корпусу розповів школярам про історію області, відомих людей, які народилися на Житомирщині та наголосив на тому, що співпраця між областями і реалізація подібних заходів – є важливим для регіонів нашої країни. Після розмови діти отримали солодкі подарунки від голови Житомирської обласної ради.

Далі учасники Табору Миру покрокували до Житомирської міської ради, де їх гостинно зустріла секретар міської ради Наталія Чиж. Після спілкування школяри на згадку отримали солодощі та сувеніри.

Для юних луганчан була організована оглядова автобусна екскурсія Житомиром, де вони ознайомились з історичними пам’ятками міста. Увечері почалася насичена програма навчання з міні тренінгу «Лідерство. Мотивація та цілепрокладання».

Більше фото: https://facebook.com/osvitaloda