Ювілейний урок-права в ЛДУВС імені Е.О. Дідоренка



09 грудня учні шкіл Луганщини зустрілися в онлайн-просторі на V обласному Інтернет-уроці права у форматі веб-конференції за темою: «Особиста безпека неповнолітніх в екстремальних ситуаціях».

 «Починаючи з 2016 року, п’ять років поспіль, науково-педагогічний склад Луганського державного університету внутрішніх справ імені Е.О. Дідоренка вже традиційно зорганізовує та проводить для школярів нашої області надзвичайно цікаві та актуальні освітні заходи. Не є виключенням й тематика цьогорічного уроку, яка зібрала безмежно широку авдиторію зацікавлених учасників. Цьогорічний урок права набуває особливої значущості, оскільки проводиться в рамках міжнародної акції «16 днів проти насильства», – звернулася до школярів заступниця голови Луганської обласної державної адміністрації Катерина Безгинська.

«Сподіваюсь, що отримані вами сьогодні знання з основних загроз особистої безпеки неповнолітнього та тактики їх подолання, психологічної підготовленості та виходу з екстремальної ситуації підвищать вашу спроможність протистояти таким викликам. Цьогорічна складова уроку буде включати й інтерактивний компонент, у рамках якого вам буде запропоновано долучитися до обговорення зазначених питань. Тож запрошуємо всіх до плідної роботи», – привітав молодь ректор Луганського державного університету внутрішніх справ імені Е.О. Дідоренка Віталій Комарницький.

Цього року учні Луганської області разом зі спікерами обговорили заходи щодо запобігання  основним загрозам особистій безпеці. Розглянули потенційно небезпечні вчинки, які можуть привернути увагу зловмисників, потенційно небезпечні місця для  скоєння нападу, типову схему, яка лежить в  основі нападу на жертву та додаткові групові зовнішні ознаки, які підвищують вірогідність бути обраними в якості жертви. Особливу увагу було приділено психологічній складовій особистої безпеки неповнолітнього.

Протягом заходу молодь взяла участь в інтерактивних опитування з демонстрацією та аналізом отриманих результатів. Усі учасники V обласного Інтернет-уроку права отримають сертифікати.