Юні екологи Луганщини



 

З 3 по 6 квітня 2017 року в Національному еколого-натуралістичному центрі (м. Київ) пройшов фінальний етап конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України у відділенні «Екології та аграрних наук».

Нашу область представляли:

– Подоляка Марія – учениця 11 класу комунального навчально-виховного комплексу «Рубіжанський ліцей» Рубіжанської міської ради, вихованка обласної очно-заочної школи КЗ «ЛОМАНУМ» з роботою: «Використання хлорного заліза як коагулянту для поліпшення якості очищення стічних вод ПАО «Рубіжанський картонно-тарний комбінат», секція «Охорона довкілля та раціональне природокористування»;

– Куничак Владислав – учень 10 класу середньої загальноосвітньої школи I-III ступенів № 4 м. Сєвєродонецька, з роботою :«Дослідження показників радіації на вулицях міста та в шкільному кабінеті фізики», секція «Екологія».

На урочисте відкриття конкурсу юних науковців завітали міністр екології та природних ресурсів України Остап Семерак, член-кореспондент Національної академії наук Станіслав Довгий, директор Національного еколого-натуралістичного центра Володимир Вербицький, провідні українські науковці Валентина Мовчан, Вікторія Мельник, Ігор Іванюк.

113 учасників представники різних регіонів нашої Батьківщини змагалися в секціях: «Екології», «Охорони довкілля та раціонального природокористування», «Лісознавства», «Агрономії», «Селекції і генетики», «Ветеринарії та зоотехнії». Юні науковці продемонстрували високий рівень знань під час виконання контрольних завдань з базових дисциплін та результати практичних вмінь і навичок під час захисту науково-дослідницьких робіт.

За підсумками конкурсу-захисту Марія Подоляка здобула 75, 68 балів та посіла III місце, була нагороджена Дипломом та цінним подарунком від спонсора – компанії «БРСМ Нафта». Владислав Куничак набрав 39,91 балів і отримав Диплом учасника.