Юні луганчани достойно представили красу рідної землі на Всеукраїнському фестивалі «В об’єктиві натураліста»



Відповідно до Плану всеукраїнських і міжнародних організаційно-масових заходів з дітьми та учнівською молоддю на 2019 рік, згідно плану роботи Департаменту освіти і науки Луганської обласної державної адміністрації, з 4 по 6 червня 2019 року в Миколаївській області відбувся фінал Всеукраїнського юнацького фестивалю «В об`єктиві натураліста-2019», який проходив під девізом «Моя мала Батьківщина».

У цьому конкурсі взяли участь вісімнадцять команд з різних областей України.

За наслідками роботи журі відзначило, що всі роботи, надіслані до конкурсу, та виступи учасників відповідали цьогорічній тематиці конкурсу. Особливу увагу журі звернуло на відеоматеріали, що були представлені на конкурс.

Колектив вихованців гуртка «Піксель» Луганського обласного центру еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді посів ІІ місце у номінації «Кращий відеофільм».

Також, під час проведення фестивалю, юні фотографи-натуралісти Луганщини отримали дві грамоти за зайняте ІІІ місце у очному Бліц-турнірі.

Колектив Миколаївського обласного центру еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді, який вже вдруге приймав такий захід, створив для його учасників комфортні умови, творчу атмосферу та змістовну культурну програму. Учасники Фестивалю насолоджувалися краєвидами міста Миколаїва та області. Вони також відвідали Миколаївський музей суднобудування та флоту, «Южно-Українську АЕС» ДП НАЕК «Енергоатом», Актово-Петропавлівський каньйон Національного природного парку «Бузький Гард».

Незабутні спогади в учасників фестивалю залишило заповідне урочище «Лабіринт», яке знаходиться в селищі Трикрати. Воно відоме тим, що саме в цьому мальовничому куточку України жив у своєму власному маєтку Віктор Скаржинський, який одним з перших в Україні організував лісові розсадники і розробив агротехніку вирощування садивного матеріалу для вирощування лісів в степових умовах, акліматизував ряд деревних порід і кущів Південної Америки і Західної Європи. Місцеві мешканці пишаються цим фактом. Під час екскурсії діти побачили старовинну садибу з гербом родини Скаржинських.

Музеї, заповідні території, старовинні маєтки, атомна електростанція, справжній каньйон, водоймища і чайки, найкращий в Україні зоопарк, урочища і незабутні враження, посмішки на обличчях друзів та однодумців зі всієї України, унікальні кадри …, а головне, нові позитивні враження, знайомства і спілкування –  це об`єднало молодь України в цілісну команду. Команду молодих людей, яким небайдужий стан природи рідної землі, які вчяться правильному природокористуванню, проводять пропагандистську та практичну природоохоронну роботу.

Попри складну ситуацію, яка є на Луганщині, юні натуралісти, всіма доступними їм засобами, продовжують працювати над покращанням стану оточуючого природного середовища Луганської області, а також, на таких всеукраїнських заходах, вивчають досвід своїх друзів з різних куточків такої багатої на природні красоти рідної України.