Юні натуралісти Луганщини стали призерами на «Дотику природи»



Вже не вперше учнівська молодь Луганщини приймає участь у Всеукраїнському біологічному форумі учнівської та студентської молоді “Дотик природи”. Форум проводиться щороку серед учнів і студентів, які мають досвід дослідницько-експериментальної роботи у галузях природничих наук, з метою підтримки дослідницько-експериментальної діяльності, розкриття їх наукового потенціалу.

У цьому році, через встановлення особливих карантинних умов, проведення фіналу  Форуму відбувалося у дистанційному форматі. Юним дослідникам треба було підготувати наукову роботу та провести її захист у дистанційному режимі, що значно ускладнювало завдання, особливо для учнів з сільської місцевості. Учасниками заходу цього року стали учні закладів загальної середньої, позашкільної та професійної (професійно-технічної) освіти, студенти закладів вищої освіти з 19 регіонів України.

Захист наукових робіт проходив за такими категоріями: зоологія, фізика і астрономія, хімія і біохімія, енергозберігаючі технології, анатомія та фізіологія людини, науки про Землю (географія, геологія), психологія, охорона здоров’я, мікробіологія, екологія та проблеми довкілля, ботаніка.

Луганську область на цьому Форумі представляли:

  • Лисогор Таісія, вихованка гуртка «Юні екологи» Комунального закладу «Луганський обласний центр еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді», учениця 11 класу Старобільської ЗОШ ІІ-ІІІ ступенів № 4 (керівник: Буткова Людмила Сергіївна);
  • Панов Ігор, вихованець гуртка «Юні лісівники», учень 10 класу КЗ «Вільхівська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів Станично-Луганського району Луганської області» (керівник: Левченко Катерина Михайлівна).

За підсумками оцінювання учнівських та студентських наукових досліджень обидва учасники від Луганщини посіли ІІІ призові місця.

Вітаємо юних дослідників та їх керівників з перемогою!