Юні рятувальники Луганщини взяли участь у Всеукраїнському зборі-змаганні «ШКОЛА БЕЗПЕКИ»



4-10 серпня 2019 року на базі Львівського державного університету безпеки життєдіяльності відбувся ХVІІ Всеукраїнський збір-змагання юних рятувальників «ШКОЛА БЕЗПЕКИ». Метою збору-змагань юних рятувальників є формування й розвиток у дітей та підлітків життєвих навичок щодо виживання в екстремальних ситуаціях, знань і умінь стосовно поведінки в умовах дії шкідливих та небезпечних факторів, популяризації здорового способу життя, пропаганди професії рятувальника, поширення та розвиток  Всеукраїнського громадського дитячого руху «Школа безпеки» .

У зборі-змаганнях взяли участь 22 команди з різних куточків України, які вдосконалювали свої навички та вміння щодо виживання в екстремальних ситуаціях, надання само- та взаємодопомоги, запобігання можливих надзвичайних ситуацій. Луганщину представляла команда м. Сєвєродонецька – переможець обласних змагань юних рятувальників.

Під час урочистого відкриття учасників змагань привітав ректор Львівського державного університету безпеки та життєдіяльності – Мирослав Коваль. Голова Руху Алла Негрієнко побажала дітям успіху та наполегливості у доланні дистанцій.

Професійні рятувальники продемонстрували справжній майстер-клас, показавши як оперативно вони працюють, але і юні рятувальники своїм надзвичайним показовим виступом зуміли переконати усіх, що «Школа безпеки» недаремно працює. В показових виступах також брали участь юні рятувальники, які демонстрували свої навички роботи на різних дистанціях. команді Луганської області випала можливість продемонструвати свої вміння з надання домедичної допомоги постраждалим з різними видами травм.

Захід відбувався у дружній та затишній атмосфері. Яскравий флешмоб та гімн Руху у виконанні юних рятувальників запалили усіх присутніх,

Після урочистого відкриття учасники змагань мали можливість навчиться діяти в екстремальних ситуаціях, які ми максимально наблизили до реальних. Зведенні навчання щороку відбуваються з метою покращити знання юних рятувальників та познайомити між собою учасників змагань.

До програми збору-змагань увійшли змагання на дистанціях: «Аварійно-рятувальні роботи у зоні пожежі», «Аварійно-рятувальні роботи у зоні хімічного або радіаційного забруднення», «Аварійно-рятувальні роботи на висотній будівлі», «Аварійно-рятувальні роботи на акваторії», «Пошуково-рятувальні роботи в умовах навколишнього середовища» та конкурси «Надання домедичної допомоги», « Візитка картка», «Соціальних плакатів», «Козацькі забави» та фестиваль «Патріотичної пісні».

За результатами змагань команда Луганської області увійшла в десятку сильніших команд України, посівши 7 загальнокомандне місце.

Під час змагань юні рятувальники показали, що складуть гідну зміну своїм старшим колегам. Учасники продемонстрували гарну фізичну підготовку, вміння та навички, які необхідні для надання домедичної допомоги та навички щодо перебування в екстремальних ситуаціях.

Більше фото: https://www.facebook.com/osvitaloda/