Юні туристи Луганщини – призери Кубку України з велосипедного туризму



З 4 по 7 травня 2018 року в м. Буча Київської області відбувся Кубок України серед юнаків з велосипедного туризму. В змаганнях взяли участь 23 команди юнаків старшої і молодшої вікових груп з різних регіонів України. Луганську область представляла молодша група гуртківців Луганського обласного центру дитячо-юнацького туризму і краєзнавства у складі:

  • Сілкина Дмитра, Шутя Дмитра, Тимофєєвої Анни – учнів 8 класу Білокуракинської ЗОШ І-ІІІ ступенів №1 Білокуракинської селищної ради;
  • Шевченка Дмитра, Кустова Реваза – учнів 8 класу Кремінської ЗОШ І-ІІІ ступенів №1 Кремінської районної ради;
  • Дівенок Ірини – учениці 8 класу Сєвєродонецької СЗШ І-ІІІ ступенів №12 Сєвєродонецької міської ради.

Підготували команду до змагань працівники ЛОЦДЮТК Вертеленко Олександр і Болкун Олександр.

У програму Кубку України входили змагання на дистанціях: вело-ралі (командні змагання) і комплексна дистанція (особисто-командні змагання). Розпочався Кубок з велосипедного туризму зі змагань на комплексній дистанції, до якої входили складні траси велокросу, тріалу та «фігурне володіння велосипедом».

В особистому заліку серед юнаків на дистанції «Тріал» Силкін Дмитро посів ІІ місце, а серед дівчат на дистанції «Велокрос» ІІІ місце зайняла Тимофєєва Анна.

На складній і довгій дистанціях вело-ралі команди за легендами та по  картам прокладали 35-кілометровий маршрут по ґрунтовим і лісовим дорогам з різноманітними перешкодами і завданнями: рух по бездоріжжю, крутий підйом, піщана ділянка, подолання броду, орієнтування за допомогою карти, переправа через річку по колоді, рух за азимутом, надання першої долікарської допомоги та інше. В запеклій боротьбі команда Луганської області поступилася переможцям лише одну хвилину і посіла ІІ місце.

В загальнокомандному заліку Кубку України з велосипедного туризму команда Луганської області зайняла ІІІ місце серед команд молодшої вікової групи.

Вітаємо юних спортсменів з високими досягненнями та бажаємо подальших успіхів!