Юні фізики з Луганщини у Львові



Цього року з 28 жовтня по 3 листопада 2017 року у м. Львів проходив всеукраїнський навчальний табір  «Левеня – 2017» згідно з планом заходів щодо організації Всеукраїнського фізичного конкурсу «Левеня». В табір були запрошені переможці конкурсу “Левеня-2017”, що представляли 19 областей нашої країни.

До складу команди Луганської області, яку представляли Лиманська ЗОШ І-ІІІ ступенів та Чмирівський НВК школа-гімназія Старобільського району, увійшли учасники конкурсу «Левеня», нагороджені сертифікатом «Відмінно» і які також були призерами другого етапу Всеукраїнської учнівської олімпіади з фізики у 2016 році: учні 9-х класів Кривоносов Денис і Лучкіна Юлія, та 10-го Івашкіна Валерія, Дудник Денис. Очолювала команду Гоженко Олена Володимирівна, учитель фізики Лиманської ЗОШ І-ІІІ ст.

У рамках навчального табору були проведені цікаві й пізнавальні лекції, практичні заняття, олімпіада з фізики, інтелектуальні ігри та інші розважальні заходи.

Дівчата нашої команди увійшли до складу переможців інтелектуальних ігор та були нагороджені солодкими призами, хоча переможців визначили після запеклого додаткового туру .

Під час екскурсії на автобусі діти мали змогу розглянути всю велич центру Галичини – міста Львова. Учні побачили найвідоміші споруди Львова, шедеври архітектури, що перебувають під захистом ЮНЕСКО: Львівський будинок вчених, який ще називають шляхтянським або кінським казино, Базиліку Успіння Пресвятої Діви Марії, дивовижний за красою собор  Юра, один з найкрасивіших театрів Європи – Оперний Театр, побачили церкву Ольги та Єлизавети.

Юні фізики спробували справжню Львівську каву і шоколад, скуштували вареники в краївці. Вони мали змогу поспостерігати, як створюють львівський шоколад та поласували солодкими шедеврами в «Львівській майстерні шоколаду».

Діти поверталися з незабутніми враженнями про чудове місто Львів та її мешканців. В навчальному таборі учні зустріли однодумців, які цікавляться фізикою, люблять думати і спостерігати, змагатися і перемагати.