Юні фізики Луганщини у Львові



З 27 жовтня по 2 листопада 2019 року відбувся щорічний табір для переможців Всеукраїнського фізичного конкурсу  “Левеня”. Від нашої області було запрошено команду в складі 4 учнів, які показали найвищі результати навесні під час змагань в конкурсі “Левеня”. Ними стали сєвєродончане: Шепель Катерина учениця 9 класу СЗШ№16, Дубіна Єлизавета, Китнюх Ольга та Михайлов Валерій, учні 9-х та 10-х класів  багатопрофільного ліцею.

Програма заходу, як завжди, була насиченою та цікавою. Учні слухали захоплюючі лекції вчителів Львівського фізико-математичного ліцею та Львівського національного університету імені Івана Франка з демонстрацією дослідів за допомогою цікавих приладів. Для них була проведена інтелектуальна гра “Брейн-ринг”, в якій наша команда посіла ІІ місце і була нагороджена тортом, який з задоволенням скуштували переможці разом з новими друзями.

Відзначилися наші учні і під час Олімпіади, яку було організовано серед учасників навчального Табору. Михайлов Валерій здобув в ній ІІ місце та отримав Спеціальний сертифікат з відзнакою.

Незабутніми для хлоп’ят стали і заходи поза межами навчальних кабінетів. Обзорна екскурсія по місту Львів з його стародавньою історією та архітектурою, відвідування етномузею під відкритим небом “Шевченківський гай”, футбольного матчу “Шахтар-Карпати”, вистави “Вкрадене Щастя” в Національному академічному українському драматичному театрі імені Марії Заньковецької та інші незабутні заходи, – все це викликало бурю позитивних емоцій та незабутніх вражень. 

Діти вдячні регіональному координатору, організаторам Всеукраїнського фізичного конкурсу «Левеня», своїм вчителям за цікаві осінні канікули-2019.