Юні історики Луганщини на Хмельниччині



З 12 по 16 квітня 2019 року – місто Кам’янець-Подільський гостинно розкрив свої обійми для 31 команди із усіх куточків України на ХХІ Всеукраїнському турнірі юних істориків.

Луганську область представляла команда Сєвєродонецького навчально-виховного комплексу “Спеціалізована школа-колегіум Національного університету “Києво-Могилянська академія” Сєвєродонецької міської ради Луганської області «Схід сонця» у складі: Малишенко Ксенії, Волошина Іллі, Першиної Валерії, Новосел Наталії, Давиденко Арсенія. Хлопці та дівчата разом зі своїм керівником Марченко Сергієм Леонідовичем, старанно готували завдання турніру, що були надані заздалегідь, розкривали суть питання, акцентували увагу на основних історичних ідеях та висновках.

Всеукраїнський турнір юних істориків є командним змаганням з історії у формі рольової гри, що сприяє вдосконаленню умінь розв’язувати складні історичні проблеми, доповідати, формулювати твердження та захищати власну думку в наукових дискусіях. У Кам’янець-Подільському навчально-виховному комплексі №9 ім. А.М.Трояна три дні поспіль відбувалися чвертьфінальні та півфінальні бої, які допомогли учасникам виробити вміння концентруватися та розглядати запропоновані проблеми. Представники команди Луганщини чотири раунди гідно виступали і як доповідачі, і як опоненти, і як рецензенти.

До складу журі було запрошено знаних вчених, викладачіввищих навчальних закладів, методистів і вчителів з різних регіонів України,  а також студентів, колишніх талановитих учасників турніру. Під час боїв члени журі мали можливість скласти об’єктивне уявлення про рівень підготовки учнів.

Члени журі відзначили, що учасники нашої команди – це талановиті, цілеспрямовані та старанні діти. За підсумками турніру команду Луганської області «Схід сонця» відзначили, як перспективну та нагородили дипломом учасника ХХІ Всеукраїнського турніру юних істориків, а кожен член нашої команди був нагороджений цінними подарунками

Під час відпочинку команди-учасниці турніру мали змогу зустрітися із викладачами та студентами історичного факультету Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка, прийняти участь у історичному месенджері «Від столиці УНР до молодіжної столиці України» з демонструванням презентаційних матеріалів та проморолику до сторіччя прийняття Присяги на вірність УНР. Також для учасників турніру було проведено екскурсію в Кам’янець-Подільську фортецю.

Сподіваємося, що цінні знання та навички, отримані командою стануть безцінним скарбом для більш глибокого вивчення історичної науки.

Бажаємо творчій молоді Луганщини успіхів у майбутніх турнірах.