Юрій Гарбуз відкрив погруддя Тараса Шевченка у Міловській гімназії



Сьогодні, 4 травня, голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз у рамках робочої поїздки завітав до Міловського району.

Там він відвідав поки що єдиний опорний навчальний заклад у районі – КЗ «Міловська гімназія Міловської районної ради Луганської області».

Під час зустрічі з викладацьким складом і учнівською молоддю Юрій Гарбуз наголосив: «Питання опорних шкіл є дуже актуальним для області. Міловська гімназія змінюється на очах. За рахунок коштів обласного і районного бюджетів проведено капітальний ремонт приміщення – утеплено стіни, замінено вікна, двері, оновлено систему опалення, встановлено відеоспостереження». Очільник області повідомив що для потреб навчального закладу було придбано комп’ютерне та мультимедійне обладнання, а на подвір’ї закладу облаштовано ігровий спортивний майданчик, замінено огорожу.

Завдяки підтримці UNICEF проведено заміну шиферної покрівлі металочерепицею, придбано меблі та спортінвентар.

Під час спілкування з Юрієм Гарбузом освітяни озвучили нагальні потреби закладу, а саме: будівництво окремої міні-котельні з газовим та альтернативним паливом, а також реконструкція будівлі інтернату під навчальні приміщення і краєзнавчий музей.

Очільник області повідомив, що проект котельні вже розроблений за рахунок коштів районного бюджету та наразі триває спільна праця над вирішенням цих питань.

Крім того, Юрій Гарбуз відкрив погруддя Тараса Шевченка у пришкільному дворі гімназії.

«Одним пам’ятником на честь нашого видатного Кобзаря стало більше! У рідному мені Міловому, на самому кордоні з РФ, сьогодні відкрито погруддя Тараса Шевченка. Відтепер на шкільному подвір’ї є місце для покладання квітів на державні свята. Сподіваюся, це сприятиме патріотичному вихованню дітей, увічненню пам’яті Кобзаря і спадкоємності українських традицій», – зазначив очільник області.

Довідково:

У навчальному закладі навчається 310 учнів та викладає 30 педагогічних працівників.

Міловська гімназія визначена опорним закладом у Міловському районі рішенням райради 26 жовтня 2017 року.

Впродовж 2015-2017 років з метою покращення матеріально-технічної бази закладу за рахунок коштів обласного і районного бюджетів здійснено низку робіт з облаштування гімназії. Зокрема, виконано капітальний ремонт приміщень гімназії загальною вартістю 985 тис. гривень, облаштовано ігровий спортивний майданчик загальною вартістю 600 тис. гривень, проведено заміну огорожі подвір’я гімназії на суму 470 тис. гривень, придбано комп’ютерне обладнання (20 комп’ютерів) на суму 255 тис. гривень.

Гімназія активно співпрацює з Міжнародним дитячим фондом ООН UNISEF. Так, за фінансової допомоги фонду проведено заміну шиферної покрівлі металочерепицею та капітальний ремонт внутрішніх туалетів на суму 1,8 млн гривень, отримано 10 комплектів меблів в навчальних кабінетах та придбано спортивний інвентар на суму 274 тис. гривень.

Крім того, у 2017 році було проведено ремонт системи опалення, придбано кухонне обладнання, встановлено охоронне відеоспостереження, придбано мультимедійне та навчальне обладнання.