Яремче зібрав координаторів Всеукраїнського фізичного конкурсу «Левеня-2016» і надихнув на нові висоти.



DSC08889_(1)З 2 по 7 липня 2016 року в Яремче відбувся семінар для координаторів Всеукраїнського фізичного конкурсу “Левеня”. В роботі семінару взяло участь 83 координатора. Луганську область представляла координатор м. Сєверодонецька Бурмистренко Т.М. – вчитель Сєверодонецької загальноосвітньої школи №16.

Організаційний комітет конкурсу звітував в першу чергу про те, як проводився конкурс “Левеня” в 2016 році. Організатори зазначили, що кількість учасників в Україні збільшилася в 2016 р., але рівень якості знизився. Луганська область за результатами участі має 1302 учасники. Розглядалися питання щодо визначення рівня задач. І в цьому є складність підготовки вчителя та учнів до конкурсу.

Але організатори відзначили, що все одно підготовка до конкурсу “Левеня” з боку вчителя повинна бути обов’язковою. Для цього зручно використовувати сайт конкурсу “Левеня”  http://levenia.com.ua. А заодно й аналізувати результати своєї роботи. Наприклад, можна виставити результати свого міста, області, класу і т.ін., наприклад, по рейтингу, по класах. На сайті є програма перевірки, щоб отримати статистику. Також можна тренуватися в режимі он-лайн. І це допоможе в підготовці до ДПА в 9 та 11 класах, ЗНО в 11 кл.

Також звітували обласні координатори конкурсу “Левеня” з Львівщини та Полтавщини. Вони поділилися аналітичними матеріали в порівнянні з минулим роком та порадили, які засоби підвищують мотивацію по залученню учнів до конкурсу.

DSC08893_(1)Під час семінару зазначалось, що цей рік ювілейний (15 років конкурсу) і планується випуск книжки з завданнями та відповідями за останні 10 років, тому було прийнято рішення підняття вартості благодійних внесків.

 В 2017 році конкурс “Левеня” буде проводитися 5 квітня, і до моменту проведення на місцях бажано обговорити з координаторами міст та районів такі проблемні питання:

– чесність проведення конкурсу;

– аналіз відмінних та добрих результатів;

– робота з учнями над розв’язками найбільш складних задач попередніх років;

– використання задач конкурсу за ланцюжком “урок – конкурс – олімпіада – ЗНО”.

В роботі семінару взяли участь автори підручника з фізики Божинова Ф.Я. та зошитів для лабораторних робіт х фізики Ґудзь В.В.

Плідна робота під час семінару супроводжувалася і неформальним спілкуванням координаторів-однодумців. Незабутні враження залишили поїздки до Коломиї (відвідування музею Писанки та Національного музею народного мистецтва Гуцульщини та Покуття), Манявського водоспаду.

Карпатські смереки, чисте повітря, гарний настрій та єднання серед координаторів «Левеня» надихнули кожного на плідну роботу в новому навчальному році.