Я люблю Україну!



22 січня – День Соборності. Це друге (після Дня Незалежності) за значенням свято у незалежній Україні. Це день єднання  та духовної злуки українського народу, і він став для мільйонів українців великим святом.

Цього дня 1919 року проголосили Акт Злуки Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки. Ураховуючи велике політичне та історичне значення цієї події, День Соборності України на офіційному рівні відзначають з 1999 року після підписання Президентом України відповідного Указу.

У Рубіжанському політехнічному коледжі імені О.Є.Порай-Кошиці Луганського національного університету імені Тараса Шевченка до Дня Соборності України проведені заходи, метою яких стало виховання патріотів своєї Батьківщини, здатних стати на її захист у будь – який час, небайдужих до долі країни, її минулого, сьогодення  і майбутнього; пробудження iнтересу до поглибленого вивчення iсторiї та культурних надбань українського народу; формування  нацiональної свiдомостi студентів, виховання людської гiдностi, вiдродження  духовності.

В кожній студентській групі проведені інформаційно-просвітницькі години спілкування на теми: «Історичний урок єднання», «Перший Президент України», «У єдності наша сила: День Сборності України»; «Волі народної дзвін» (річниця бою під  Крутами).

За рішенням ради студентського самоврядування коледжу проведена акція «Ланцюг єднання», яка пройшла у   зміненому форматі, але головна ідея  «єднання і любов до України»  залишилась незмінною. З аркушів паперу кольорів державного прапору учасники склали «ланцюг», на якому запалало найважливіше гасло сьогодення – «Я люблю Україну!»

Під цім гаслом проходили всі заходи до Дня Соборності України в коледжі: виставка книжок і фотоматеріалів «22 січня – День Соборності України», експозиція державних символів у комп’ютерному виконанні, радіопрограми «У єдності наша сила!» і «Історичний акт єднання!»

Слова із звернення Голови Луганської облдержадміністрації Ю.Г.Гарбуза напередодні Дня Соборності України  надихнули багатьох людей прийняти участь у акціях єднання – «Разом ми – сила!», «Напиши листа другу!»:

«Я би дуже хотів, щоб у День Соборності ми потягнулися душею один до одного і серцем – до України. Давайте, нарешті, підберемо потрібні слова, якими пояснимо тим, хто намагається нас розділити лінією розмежування, що ми – єдиний народ. Луганщина і Україна у нас – одна!»

Актив ради студентського самоврядування через сайт коледжу звернувся до всіх студентів і викладачів з запрошенням стати учасниками  акцій, що, ми сподіваємось,  допоможуть, нашому народу знайти шлях до миру під блакитним небом Батьківщини,  і у серці кожного українця  яскраво запалають слова: «Я люблю Україну!»