Інформування школярів Луганщини про мінну небезпеку та небезпеку вибухонебезпечних предметів



1Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) в Україні разом із Міністерством освіти і науки України та Державною службою з надзвичайних ситуацій підготували та видали дуже цікавий комікс «Суперкоманда проти мін», який розроблено в рамках проекту «Інформування про мінну небезпеку та небезпеку вибухонебезпечних залишків війни», спрямованого на те, щоб уберегти дітей та дорослих, що перебувають в зоні АТО, від загрози ураження вибухонебезпечними предметами.

Текст коміксу надруковано українською мовою, містить кольорові ілюстрації та цікаву і корисну інформацію про те, як слід поводитися в разі виявлення підозрілих предметів.

2В червні 2016 року управління та відділи освіти Луганщини отримали комікси. Матеріали були поширені серед 5 тис. школярів, які відвідували пришкільні табори, решта коміксів учні отримають на початку нового навчального року.

Кампанія щодо мінної небезпеки залишається пріоритетним напрямком позашкільної роботи на територіях Луганської області, стала невід’ємним компонентом навчальних програм.

Школярі Луганщини дуже вдячні представникам ООН(ЮНІСЕФ) за їх кропітку і вкрай необхідну підтримку.

34