ІІІ етап Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт



І знов 14 квітня 2015 року Київ гостинно зустрів учасників ІІІ етапу Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів Малої академії наук відділень математики, економіки і фізики й астрономії. Цей напрямок від Луганської області представляла Адамова Діана, учениця 11 класу СЗОШІ-ІІІ ступенів № 6 м. Сєвєродонецька в секції «Астрономія та астрофізика» (науковий керівник Шилова Н. М.).

Під час урочистого відкриття заходу Президент Малої академії наук України, член-кореспондент Національної академії наук України, академік Національної академії педагогічних наук України, доктор фізико-математичних наук Станіслав Довгий привітав учасників і нагадав – а декому і відкрив – імена наших видатних земляків, які досягли світової слави і визнання. Як завжди, святкова церемонія супроводжувалася чудовою музикою у виконанні заслуженого артиста України Тараса Компаніченка і гурту «Хорея Козацька», та приємними сюрпризами від почесних гостей. Серед яких зі словами привітань з Великодніми святами і початком відповідального змагання до фіналістів звернувся політик, народний депутат України, журналіст Олег Ляшко та презентував Малій академії потужний ноутбук, який став призом для наймолодшого переможця.

15 квітня МАНівці працювали над написанням контрольних робіт з базових дисциплін. Після чого були оприлюднені підсумки попереднього оцінювання, де наша Адамова Діана отримала 16,00 балів.

pic_1429644164Наступного дня відбувався захист робіт. Наша учасниця  з роботою на тему: «Сонячно-земні зв’язки та їх вплив на астрономічні параметри Землі та здоров’я людини» здобула 28,79 балів.

pic_1429644524На церемонії закриття відділень з теплими побажаннями до фіналістів звернулися член Піклувальної ради МАН, Герой України, перший космонавт незалежної України Леонід Каденюк, проректор з науково-педагогічної роботи КНУ імені Тараса Шевченка, завідувач кафедри фінансів економічного факультету, доктор економічних наук, професор, голова журі відділення економіки Ігор Лютий, голова журі секції «Експериментальна фізика», професор кафедри експериментальної фізики фізичного факультету Київського національного університету імені Тараса Шевченка, доктор фізико-математичних наук, заслужений працівник освіти України Валерій Погорєлов.

pic_1434109526

Ось як Діана поділилася з нами своїми враженнями: «Незважаючи на те, що я не зайняла призове місце (55,79 – середній рівень), я зробила для себе певні висновки. Я не стану зупинятися на досягнутому, а буду розвивати свої знання й навички далі. Я вважаю, що цей конкурс дуже важливий для нашої молоді, бо він дає змогу реалізувати найрізноманітніші ідеї, проекти, а також проявити себе».