І Всеукраїнський етап Міжнародного математичного конкурсу «Кенгуру



9 грудня 2016 року відбувся І Всеукраїнський етап Міжнародного математичного конкурсу «Кенгуру» для учнів 2-6 класів, який щороку організовує  Львівський фізико-математичний ліцей (ЛФМЛ) при Львівському національному університеті імені Івана Франка. Метою проведення конкурсу є залучення учнів у цікавий і пізнавальний світ математики. Математичний конкурс-гра «Кенгуру» відзначає та розвиває талановитих учнів, що мають здібності до математичних наук, сприяє вдосконаленню та розширенню їх знань у відповідній сфері.

Координатором проведення Міжнародного математичного конкурсу «Кенгуру» у Луганській області виступає організаційний комітет при комунальному закладі «Луганська обласна мала академія наук учнівської молоді».

Цьогоріч 1134 учня 2-6 класів з міста Рубіжного, а також Біловодського, Кремінського, Білокуракінського, Попаснянського, Сватівського, Старобільського та Троїцького районів взяли участь у конкурсі. Найбільшу кількість учасників зібрали Попаснянський район (283 учня), Старобільський район (265 учнів) та м. Рубіжне (177 учнів).

«Кенгурята» традиційно виконували веселі й пізнавальні тестові завдання, розв’язували різноманітні цікаві задачі на розвиток мислення для кожної вікової групи. Особливість конкурсу полягає у тому, що ані переможців, ані переможених немає. Кожна дитина знає, що це насамперед особиста перемога.  Кожен конкурсант отримав сертифікат учасника та тематичні подарунки, а діти, які набрали вищі бали, були нагороджені дипломом з відміткою «Добре» або «Відмінно».