І етап конкурсу-захисту завершено



У грудні січні 2017-2018 навчального року у Луганській області відбувся І етап Всеукраїнського конкурсузахисту науково-дослідницьких робіт учнівчленів Малої академії наук України в міських, районних філіях і в Обласній очнозаочній школі Луганської обласної малої академії наук учнівської молоді. Під час даного етапу було проведено рецензування, конкурсні іспити з базових дисциплін, публічний захист 111 науково-дослідницьких робіт.

Цього року свої наукові здобутки презентували 82 учні навчальних закладів міста Сєвєродонецька та Рубіжного, Лисичанська, Біловодського, Попаснянського, Сватівського, Кремінського, Марківського та Старобільського  районів та 31 слухач Обласної очно-заочної школи Луганської МАН. За підсумками І етапу 82 науково-дослідницькі  роботи – переможців у всіх наукових відділеннях надійшли на другий (обласний) етап конкурсу.

Найбільша кількість робіт за науковими відділеннями хімії і біології – 14, відділення літературознавства та філософії по 13.

Учасники заходу разом зі своїми науковими керівниками – вчителями шкіл та викладачами вищих навчальних закладів  надали на міських та районних етапах конкурсу роботи, які вирізняються широким спектром наукової тематики, їх практичною направленістю у вивченні історії, культури та природи.

Актуальними та цікавими були теми: «Формування «Образу Я» підлітка під впливом феномену відеоблогерства», «Особливості психологічної корекції підліткового кібербулінку. Багато робіт, які відповідають найважливішим проблемам сучасності, серед них «Дослідження по утилізації відходів у виробництві полімерно піщаних будівельних виробів для рекультивації золошлакоотвалу»

Журі першого етапу конкурсу-захисту зазначили ряд позитивних змін щодо якісного захисту науково-дослідницьких робіт, оформлення електронних презентацій та розміщення в них актуальних даних щодо дослідження, достатній рівень підготовки учасників з базових дисциплін.

Вітаємо переможців та їх керівників і бажаємо успіхів на ІІ етапі конкурсузахисту, який проходитиме 10 та 11 лютого 2018 року!