«І покажем, що ми, браття, козацького роду!»



14 жовтня Луганщина відзначила одразу кілька величних державних та загальнонаціональних свят: День захисника України, День українського козацтва і свято Покрови Пресвятої Богородиці.

У наш час традиції українського козацтва не просто живі, а й лягли в основу єднання нації, служать провідною зорею у відчайдушній борні за рідну землю, за Батьківщину. У цей день ми шануємо й  Богородицю, що з давніх-давен є покровителькою українського козацтва й усіх українських збройних формувань.

Тому не випадково святкову програму урочистостей до Дня захисника України завершувала спортивно-розважальна програма «Козацькі розваги», ініціаторами проведення якої виступив Департамент освіти і науки Луганської обласної державної адміністрації.

У змаганнях з настільного хокею, спортивних вправах зі скакалкою, м’ячем, гирею, веселих естафетах та пізнавальних конкурсах узяли участь команди закладів професійної (професійно-технічної) та вищої освіти міст Сєвєродонецька, Лисичанська та Рубіжного: Сєвєродонецького вищого професійного училища, Сєвєродонецького професійного будівельного ліцею, Привільського професійного ліцею, Рубіжанського професійного хіміко-технологічного ліцею, Вищого професійного училища № 92, Вищого професійного училища № 94, Сєвєродонецького хіміко-механічного технікуму СНУ ім. Володимира Даля.

Хлопці та дівчата вправно впоралися із запропонованими завданнями, виявили справжню козацьку звитягу й спритність та довели, що сучасна молодь шанує традиції та вміє святкувати й розважатися, як наші славні предки – українські козаки, бо є ми всі нащадками козацького роду – сильними, мужніми, кмітливими.

За активну участь у заході листами подяки Департаменту та пам’ятними сувенірами Луганського обласного відділення Національного Олімпійського Комітету України були нагороджені команди-учасниці та найактивніші їх представники.

Тетяна Поскрякова, начальник відділу професійної освіти та науки Департаменту, у заключному слові подякувала спортсменам, їх наставникам за прекрасну підготовку до змагань та високі спортивні результати, і окремо –  представників Луганського обласного відділення (філії) Комітету з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України та Навчально-методичного центру професійно-технічної освіти у Луганській області за підтримку та сприяння в організації свята.