Виступи юних луганчан на Міжнародній науково-практичній конференції



22-24 травня 2024 року відбулася XХV Ювілейна Міжнародна науково-практична онлайн-конференція «Відновлювана енергетика та енергоефективність у ХХІ столітті», присвячена 70-річчю членства України в ЮНЕСКО та 20-річному ювілею Інституту відновлюваної енергетики Національної академії наук  України.

Вже чверть століття фахівці та науковці представляють результати своїх фундаментальних та прикладних наукових досліджень. В цьому році до обговорення проблем та питань відновлюваних джерел енергетики, централізованого впровадження енергетичних інновацій, пошуку нових рішень використання енергетичних ресурсів в умовах війни, дбайливого ставлення населення до енергетичних ресурсів були залучені 29 здобувачів освіти 9-11 класів, членів МАН.

Президент Малої академії наук України, академік НАН України Станіслав Довгий у своєму вітальному слові наголосив, що конференція стала майданчиком для обміну думками та проєктами, адже в ній беруть участь підприємці та бізнесмени, які можуть взяти на озброєння учнівські розробки та допомогти втілити їх у життя.

Серед учасників виступили вихованці МАН Луганської області з міста Сєвєродонецька: Римар Єва (11 клас) «Мікрохвильова технологія спучення зернистих теплоізоляційних матеріалів на основі рідкого скла» і Рюміна Ксенія (9 клас) «Використання сонячної енергії».

Плідна робота всіх учасників конференції дозволила обмінятися думками щодо альтернативної енергетики та її провадження в України, поділитися найкращими практиками та обговорити спільне бачення сталого енергетичного майбутнього нашої держави.

За підсумками роботи конференції доповідь «Використання сонячної енергії» Рюміної Ксенії була відзначена як одна з кращих і отримала диплом ІІІ ступеня та цінний подарунок.

Вітаємо наших юних науковців!