Вітаємо переможців  Міжнародного мовно-літературного конкурсу імені Тараса Шевченка



Оголошено результати ІV (фінального) етапу ХІІІ Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка.

Дипломами ІІІ ступеня конкурсу відзначені Копилова Дарина, учениця 6 класу Лисичанського ліцею № 27, та Щеглакова Дар’я, учениця 11 класу Лисичанського ліцею № 17, які неодноразово  гідно представляли талановиту учнівську молодь Лисичанської міської територіальної громади на обласному та всеукраїнському рівнях.

Копилова Дарина щороку бере участь у різноманітних творчих  мовно-літературних конкурсах, посідаючи призові місця.

У 2022-2023 році вона стала переможницею  всеукраїнських  конкурсів  есе   « Війна за свій шлях» та « Єднанням сильні», взяла участь у фінальному VI етапі ХХІІІ Міжнародному конкурсі імені Петра Яцика.

Окрім цього, дівчинка 5 років займається сучасними танцями, захоплюється театральним мистецтвом. У м. Івано – Франківськ, де тимчасово перебуває Дарина, вона  відвідує студію танцю LІBRA та акторську школу «Квадрат». Вихідні присвячує волонтерській діяльності: разом із мамою та старшим братом   при центрі «Вільні  серця Франка» плете маскувальні сітки для наших воїнів. Дарина мріє повернутись у рідний Лисичанськ, а ще хоче навчитись грати на гітарі.

Наставником Дарини є вчитель української мови і літератури Лисичанського ліцею №27 Мартищенко Ірина Миколаївна.

Щеглакова Дар’я з 2015 року є постійною переможницею творчих  конкурсів та  олімпіад з української мови та літератури. Окрім призових місць на міських та обласних етапах, у 2020 році вона посіла II місце у IV етапі Міжнародного мовно-літературного конкурсу імені Тараса Шевченка, у 2022 році — III місце у Всеукраїнському етапі конкурсу-захисту учнів-членів МАН України.

Дарʼя – здібна, розумна, цілеспрямована людина, яка прагне до успіху у всіх сферах життя. Ще з дитинства у неї був хист до писання творів, вивчення поезій відомих письменників, дослідження рідної мови. Зараз усі сили дівчина спрямовує на підготовку до НМТ та вступу до омріяного університету України. Вона впевнена, що будь-які перешкоди на шляху до досягнення мрії можна подолати, адже цьому Дарʼю  вчила її вчителька — Стрєльцова Ірина Василівна, яка підготувала дівчину до конкурсу.

Щиро вітаємо переможців міжнародного конкурсу, бажаємо наснаги, творчих звершень, успіхів у вивченні й популяризації державної мови.  Нехай серця наших дітей палають світлом любові, добра, надії та віри  в Україну, в нашу перемогу.