Нарада регіональних координаторів проекту «Вчимося жити разом»



DSC_011327-28 січня 2016 року в Києві за сприяння Міністерства освіти і науки України спільно з Громадською організацією «Дитячий фонд «Здоров’я через освіту» та у партнерстві з Європейським Союзом і Представництвом дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) відбувся семінар регіональних координаторів з питань планування, впровадження, моніторингу за проектом «Вчимося жити разом» (компонент «Освіта на основі життєвих навичок»).

Проект «Вчимося жити разом» сприятиме позитивній адаптації тимчасово переміщених дітей та підлітків у приймаючих громадах довкола зони конфлікту на Сході України і реалізовуватиметься в двох напрямках – формування у дітей дошкільного віку та школярів життєвих навичок (виконавець – ГО «Дитячий фонд «Здоров’я через освіту»), та надання дітям психологічної та соціальної допомоги та підтримки (виконавець – НаУКМА).

Учасники семінару – фахівці Міністерства освіти і науки України, обласні координатори проекту за рівнями освіти  в Донецькій, Луганській, Харківській, Дніпропетровській та Запорізькій областях, представники ГО «Дитячий фонд «Здоров’я через освіту» та інших установ, дотичних до реалізації проекту.

Учасники детально проаналізували  план заходів, затверджений наказом МОН від 11.01.2016 №5 та на його основі розробили комплексні регіональні плани дій для Дніпропетровської, Донецької, Луганської, Запорізької та Харківської областей.

Згідно розподілу між областями та пріоритетів охоплення у Луганській області визначено кількість базових навчальних закладів, що працюватимуть над впровадженням проекту. Це 60 дошкільних навчальних закладів та 85 загальноосвітніх навчальних закладів області.