“Нові діти – Нова українська школа”



4 травня 2018 р. з 9.00 до 17.00 години у Станиці Луганській на базі Валуйської ЗОШ № 2 відбудеться афілійована (не)конференції mini-EdCamp Stanytsia Luhanska “Нові діти – Нова українська школа” На події очікується присутність 140 освітян з восьми областей України.

Право на проведення (не)конференції було здобуто у всеукраїнському конкурсі. Формат EdCamp є шостим в світовому рейтингу найбільш інноваційних освітніх організацій та пропонує новітню модель професійного зростання вчительства, мотивує на реалізацію реформи в освіті.

Захід буде проходити у новому дискусійному форматі, що надасть освітянам можливість за короткий час отримати максимум корисної і сучасної інформації, захід є важливим майданчиком комунікації реформи Нової української школи та включений до офіційних заходів Департаменту загальної середньої та дошкільної освіти Міністерства освіти і науки.

Відповідно до листа Міністерства освіти і науки № 1/9-23 від 11.01.2018р кількість годин (не)конференції mini-EdCamp Stanytsia Luhanska буде зараховано до обсягу підвищення кваліфікації її учасників/учасниць.

На афілійованій (не)конференції mini-EdCamp Stanytsia Luhanska відбудеться особлива сесія про реформу від команди EdCamp Ukraine та Нової української школи, експертні сесії проведуть спікери з  Києва, Харкова, Одеси, Сум, Дніпра, Трудолюба та інших. Основні теми виступів спікерів/спікерок це  новітні форми та методи навчання, питання інклюзивної освіти, медіа грамотності та критичного мислення, відбудуться майстер-класи від вчителів/вчительок з різних куточків України. Серед спікерів – радники та радниці міністерки освіти Л.Гріневич, представники та представниці Українського центру оцінювання якості освіти, Лабораторії освітніх змін Impact Hub Odessa, Освітньої платформи “Критичне мислення”, ЦЕНТРУ дистанційної освіти» на базі комунального закладу «Рішельєвський ліцей» Одеської обласної ради та інші.

Подія відбудеться у новому демократичному форматі. Це означає, що кожен і кожна із учасників вільно обиратиме, до якої саме спільної роботи хоче залучитися, яку тему обрати для себе.

Захід відбуватиметься за підтримки партнерів  EdCamp Ukraine, Агенція продюсування освіти, Видавництво «РАНОК», Видавництво «Лінгвіст», Видавництво «Основа», Освітній центр «Нащадок», краудфандингова платформа «Спільнокошт», Нова українська школа, Гендерний інформаційно-аналітичний центр «КРОНА», ПРООН, Microsoft, Благодійний фонд Сергія Жадана, медіа група Накипіло.