ПРОЕКТ «ВЧИМОСЯ ЖИТИ РАЗОМ»



2-3 грудня 2015 року в Києві відбувся установчий семінар проекту «Вчимося жити разом» з розвитку життєвих навичок та надання психологічної та соціальної підтримки дітям та підліткам, які постраждали внаслідок конфлікту в Україні.

В роботі семінару брали участь Кріс Тальбот, Консультант ЮНІСЕФ з питань освіти у надзвичайних ситуаціях, та Олена Сакович, фахівець з розвитку молоді та підлітків представництва ЮНІСЕФ в Україні, представники Міністерства освіти і науки України, Департаментів освіти і науки облдержадміністрацій, обласних інститутів післядипломної педагогічної освіти Донецької, Луганської, Харківської, Дніпропетровської та Запорізької областей, де буде впроваджуватись зазначений проект.

Учасники установчого семінару обговорили попередній план проектних заходів, методологію проекту, цільові групи, можливості для співпраці та обміну досвідом.

Проект буде впроваджено за ініціативи Європейського Союзу (ЄС) Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні. Він стане складовою ініціативи ЄС під назвою «Діти Миру», виділеної на освітні проекти у зонах конфлікту. Ініціатива ЄС «Діти миру» надає підтримку гуманітарному сектору, який потребує значного фінансування, а саме – сектору освіти.

Головним партнером проекту є Міністерство освіти і науки України. Виконавці проекту – громадська організація «Дитячий фонд «Здоров’я через освіту» (в частині розвитку життєвих навичок) та Національний Університет «Києво-Могилянська Академія» (в частині надання психологічної допомоги).

Проект реалізовуватиметься в двох напрямках – формування у школярів життєвих навичок, що сприятимуть позитивній адаптації, та надання дітям психологічної допомоги та підтримки в навчальних закладах.

IMG_4474В рамках проекту буде підготовлено за відповідними програмами понад 3 000 вчителів основ здоров’я та ще стільки ж шкільних психологів, соціальних педагогів, волонтерів.

Координатор проекту в Луганській області: Шаульська Юлія Валеріївна.