Урочиста зустріч з обдарованими учнями закладів освіти регіону



27 травня цього року в Департаменті освіти і науки Луганської обласної державної адміністрації відбулася урочиста зустріч з обдарованими учнями закладів освіти регіону. На зустріч приїхали 40 учнів та 20 наукових керівників з міст Рубіжного, Сєвєродонецька, Лисичанська, Кремінського, Попаснянського районів та Чмирівської ОТГ.

Цьогоріч учасниками зустрічі стали переможці обласного та Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів МАН, турнірів та випускники МАН у 2019 році.

На захід завітали Директор Департаменту освіти і науки України Юрій Стецюк і його заступник Тетяна Ткачова. У своєму виступі Юрій Стецюк  згадав головні проблеми людства та дав юним дослідникам поради: цінувати людей, які поруч, інших учасників, своїх наукових керівників; роботу команди Луганської малої академії наук та підтримку батьків. Шанувати свій час, який неможливо повернути, і мати міцну систему цінностей, щоб поставити собі велику мету на благо людства.

Заступник Директора Ткачова Тетяна у своїй промові подякувала батькам, учителям, науковцям, членам журі, партнерам і працівникам МАН, спільна робота яких привела дітей до успіху. Вона зазначила, що відколи Луганська обласна мала академія наук почала працювати  з 2014 року у м. Рубіжному, відкрилися нові можливості та ширші горизонти, які виведуть позашкільну підготовку школярів Луганщини на якісно новий рівень.

Вдячними оплесками реагувала молодь на виступи і мудрі слова промовців. Усі вони щиро вітали й нагороджували учасників зустрічі. Та радили учням надалі реалізовувати себе в науці, формувати успішне власне майбутнє і велике майбутнє нашої країни!

Зазначимо, що у 2018-2019 навчальному році на обласному етапі конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Луганської обласної малої академії наук учнівської молоді змагалося 75 учнів, 23 з яких стали переможцями. А 16 слухачів – членів МАН області стали учасниками Всеукраїнського етапу у м. Києві. Четверо з них стали призерами. Всіх  їх відзначали разом з науковими керівниками.

Присутні у залі переможці і наукові керівники Всеукраїнських турнірів юних правознавців та журналістів отримали подяки і цінні подарунки від Департаменту освіти і науки облдержадміністрації.

Директор комунального закладу «Луганська обласна мала академія наук учнівської молоді» Бардаш Олена вручила випускникам свідоцтва про закінчення закладу позашкільної освіти.

Урочисте зібрання мистецькими сюрпризами вітали вихованці середньої загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів  №8 м. Сєвєродонецька.

Залишаючи позаду незабутні зустрічі, учні їдуть до своїх міст і селищ із неймовірним досвідом, безцінними знаннями й новими знайомствами.

Бажаємо всім учасникам заходу успіхів у навчанні, реалізації своїх мрій заради миру та процвітання нашої Луганщини!