Щоденник Табору Миру (День другий)



Другий день табору розпочався з ворк шопу «Мова емпатійного спілкування», у якому разом з дітьми взяли участь ветерани АТО.

Далі до учасників табору завітали фахівці з першої домедичної допомоги, представники організації UNIT. З початку школяри отримали теоретичні знання, а потім проводилась робота в групах з фахівцями.

Діти відпрацьовували навички надання першої домедичної допомоги та серцево-легеневої реанімації та навчилися користуватися автоматичним зовнішним дефібрилятором. Було дуже цікаво, бо деякі школяри побачили це вперше. Ознайомлення з такою темою пішло дітям на користь, тому що в наш час, кожна дитина чи дорослий має знати як правильно надавати першу домедичну допомогу.

Після обіду юні луганчани вирушили до музею космонавтики імені С.П. Корольова, де була проведена екскурсія. Усі діти були у захваті від інсталяцій та розповідей про космос та все космічне.

Наступним було відвідування 95 окремої штурмової бригади, де діти відвідали музей. Військові розповіли про свій побут, завдання, які вони виконують та з чого складається набір кожного військового.

Наприкінці дня відбулась арт-терапія “Простір миру”. Діти малювали малюнки та були поділені на групи. Кожній групі потрібно було за малюнками скласти казку, кожна з груп склала неймовірні казки.

Також у цей день діти отримали фліски з написом міста Житомир від ПРООН в України за фінансування Європейського Союзу.

Другий день був дуже насичений, цікавий, неймовірний!

Більше фото: https://facebook.com/osvitaloda/