Випускникам шкіл Луганщини вручили медалі за високі досягнення у навчанні



Обдарована молодь – це майбутня еліта будь-якої країни у всіх сферах: це політики, лідери думок, бізнесмени, науковці, митці, спортсмени. Це безпека, благополуччя і гордість нашої української держави.

5 червня 2024 року відбувся урочистий захід з нагоди вручення медалей за високі досягнення у навчанні випускникам закладів загальної середньої освіти Луганської області 2024 року.

Участь у церемонії, яка проходила у малій залі Дніпропетровської обласної філармонії ім. Б.Л. Когана, взяли голова Луганської обласної державної адміністрації – начальник обласної військової адміністрації Артем Лисогор та заступник голови облдержадміністрації Катерина Безгинська, в. о. директора Департаменту освіти і науки Тетяна Поскрякова.

Цей захід має особливе значення, адже вже третій рік  область є територією активних бойових та знаходиться в окупації. Школи працюють у дистанційному форматі, а діти мають можливість спілкуватися з однокласниками переважно у онлайні. Тож ця зустріч – данина пошани всім, хто сумлінно та натхненно здобував повну загальну середню освіту в школах Луганщини, а також педагогам та батькам, які допомагали випускникам досягти успіхів у навчанні.

Очільник області Артем Лисогор, вітаючи учасників заходу, зазначив: «Закінчення школи – це важливий етап у житті кожної людини. Це мить, коли ви всі сповнені наснаги, мотивації і готові впевнено йти до своїх мрій. На жаль, на ваші найкращі роки, випали випробування війни. Ви вмить подорослішали. Але разом з цим стали сильнішими, впевненими та вмотивованими. Саме такої молоді зараз потребує наша країна». Він побажав молоді успіхів у подальшому навчанні в Україні та висловив сподівання, що після його закінчення молоді луганчани працюватимуть на користь держави, суспільства та своєї родини саме на рідній землі.

Цього року повну загальну середню освіту в школах області здобули 1316 випускників. Свідоцтва з відзнакою «За високі досягнення у навчанні» й золоті медалі здобули 90 випускників шкіл області, срібними медалями за досягнення у навчанні нагороджені 34 випускники.

Захід пройшов у теплій атмосфері родинного кола, адже долучитися до нього мали можливість родичі та друзі випускників.

Особливо зворушили присутніх своєю щирістю слова подяки вчителям випускника Ліцею багатопрофільного міста Сєвєродонецька Артема Барбарука,  напутнє слово Наталії Осіташвілі, мами випускниці Лисичанського ліцею № 17,  та останній вальс випускників.

Луганщина… Світанок України… Край, який любимо усім серцем, край, куди обов’язково повернемося після нашої перемоги! Окупована, але нескорена, сьогодні Луганщина – це вся Україна. І нехай ми поки що не вдома, війна розкидала нас по усьому світу, незабутній образ рідної землі з нами назавжди! Війна змінила кожного з нас. Вона зміцнила нашу жіттєстійкість, сприяла соціальній згуртованості та розумінню цінності життя, особистої та суспільної безпеки.

Дякуємо за підтримку заходу Дніпропетровській обласній державній адміністрації – обласній військовій адміністрації.

Щасти вам, випускники! Бажаємо успіхів у реалізації своїх мрій заради процвітання нашої Луганщини, яку ми з гордістю називаємо Східною брамою України. Миру всім вам, вашим рідним, друзям! Миру Луганщині! Миру Україні!