«З Україною в серці»: у Луганській області відбувся тренінг для педагогів



DSC04575У м. Сєвєродонецьк 28-30 березня 2016 року відбувся тренінг з національно-патріотичного виховання для заступників директорів з НВР, педагогів-організаторів, класних керівників начальних закладів Луганщини.

Цей тренінг став результатом плідної співпраці Луганського ОІППО та Інституту проблем виховання НАПН України, які об’єднують зусилля заради проведення змістовних та цікавих заходів з метою навчання педагогів актуальних методик роботи.

DSC04651_1286x965Протягом трьох днів з педагогами Луганської області працювали тренери Жанна Петрочко (заступник директора з науково-експериментальної роботи Інституту проблем виховання НАПН України, доктор педагогічних наук, професор) та Валентина Кириченко (завідувач лабораторії превентивного виховання Інституту проблем виховання НАПН України, кандидат педагогічних наук, старший науковий співробітник). Тренери створили дружню атмосферу, у якій зручно обговорювати складні й водночас важливі питання професійної діяльності освітян.

DSC04727_1286x965Програма тренінгу включала дискусії («Виклики й загрози національно-патріотичного виховання»), інтерактивні лекції («Проблема патріотизму в сучасному осмисленні», «Сучасні підходи та методи в національно-патріотичному вихованні»), роботу в групах (створення портрета людини-патріота), інформаційні повідомлення («Аргументація в національно-патріотичному вихованні», «Особливості партнерської взаємодії в національно-патріотичному вихованні»), мозковий штурм («Хто може бути партнером у національно-патріотичному вихованні?»), вправи, перегляд й обговорення відеоматеріалів, музичних кліпів.

Учасники тренінгу дізналися, яку загрозу для національно-патріотичного виховання становить маніпуляція, презентували на аукціоні власний досвід роботи з патріотичного виховання й спільно з тренерами обговорили низку проблемних питань.

Завдяки різноманітним формам роботи, професійності тренерів, особистій зацікавленості учасників тренінг пройшов «з Україною в серці». Отримані знання педагоги використовуватимуть на уроках та в позаурочній діяльності.