Обласний семінар-практикум для керівників гуртків туристсько-краєзнавчого та національно-патріотичного напрямів



З 28 по 30 серпня 2019 року на базі парку «Водна станція» м. Лисичанська відбувся обласний семінар-практикум для керівників гуртків туристсько-краєзнавчого та національно-патріотичного профілів «Наметове таборування учасників Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»)». Захід відбувся відповідно до Плану роботи Департаменту освіти і науки Луганської державної адміністрації, організатори – Луганський обласний центр дитячо-юнацького туризму і краєзнавства та Луганський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти. Учасниками семінару стали 27 педагогів закладів освіти області.

Учасники семінару розглянули питання порядку організації роботи таборової старшини, ознайомилися з вимогами до організації та облаштування території табору, з навчальними програмами гуртків військово-патріотичного напряму та методичними матеріалами, з технологічним забезпеченням національно-патріотичного виховання, обговорили та презентували програми наметового табору зробили аналіз частин програми табору.

Також були проведенні тренінги з командоутворення та практичні заняття з топографії та орієнтування. За підсумками проведенного семінару учасники отримали сертифікати Луганського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти, що засвідчують навчання за програмою проекту професійного розвитку “Наметове таборування учасників Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»)”.