Проведена обласна вікторина до Дня Конституції України



Конституція України – Основний Закон України було ухвалено 28 червня 1996 року.

З метою вивчення молоддю Луганщини передісторії прийняття та обставин ухвалення Основного документу, ознайомлення зі змістом Конституції України, 25 червня 2024 року відбулася обласна вікторина з нагоди 28-ї річниці Конституції України. Захід був організований в онлайн-форматі із застосуванням дистанційних технологій Департаментом освіти і науки Луганської обласної державної адміністрації та Луганським обласним центром дитячо-юнацького туризму і краєзнавства для учнів 8-11 класів закладів загальної середньої, позашкільної та  професійної (професійно-технічної) освіти Луганської області.

У вікторині взяли участь 177 здобувачів освіти з 17 територіальних громад області: Біловодської, Білокуракинської, Гірської, Кремінської, Лисичанської, Марківської, Міловської, Нижньодуванської, Новоайдарської, Новопсковської, Попаснянської, Рубіжанської, Сватівської, Сєвєродонецької, Старобільської, Шульгинської та Щастинської.

Учнівська молодь Луганщини показала гідний рівень знань Конституції України – документу, що став першою основою для самостійної та незалежної української держави. Сподіваємося, що учнівська молодь Луганщини буде не тільки знати Основний Закон України, а й активно користуватися своїми конституційними правами та виконувати свої конституційні обов’язки.

Вітаємо всіх з Днем Коституції України та бажаємо кожному і кожній бути гідними громадянами своєї Батьківщини.