Юні екологи Луганщини здобули перемогу у Всеукраїнській кампанії на тему «Історія моєї школи»



Підбито підсумки Всеукраїнської кампанії на тему «Історія моєї школи», яка проводилась протягом січня-травня 2024 р. за ініціативи Всеукраїнської дитячої спілки «Дитячий екологічний парламент» спільно з Національним еколого-натуралістичним центром Міністерства освіти і науки України.

Захід проводився з метою формування національної свідомості школярів та громадянських якостей: патріотизму, національної ідентичності, людяності, працьовитості; забезпечення соціального становлення особистості через розвиток пізнавальних інтересів учнів; виховання любові до рідної школи, поваги до її історії; популяризації дитячого екологічного руху; формування активної життєвої позиції.

Завдання кампанії полягало у створенні презентації або відео репортажу на вищезазначену тему (на основі дослідження історії своєї школи: з використанням архівних документів, музейних матеріалів, мемуарів, спогадів вчителів та очевидців).

Учасниками проєкту стали: учнівська молодь закладів загальної середньої та позашкільної освіти, члени Всеукраїнської дитячої спілки  «Дитячий екологічний парламент», юнацькі секції Українського товариства охорони природи.

Учнівська молодь Луганщини також активно долучилася до вищезазначеної кампанії. Найбільш активно були представлені заклади освіти  Лисичанської, Сєвєродонецької, Попаснянської й Гірської міських та Шульгинської, Білолуцької й Нижньодуванської селищних територіальних громад.

17 учасників з Луганської області стали переможцями  заходу та були нагороджені Грамотами Національного еколого-натуралістичного центру учнівської молоді Міністерства освіти і науки України.

Роботи переможців Всеукраїнської кампанії «Історія моєї школи» будуть опубліковані у виданнях Національного еколого-натуралістичного центру учнівської молоді Міністерства освіти і науки України та розміщені на його сайті.

Більш детальну інформацію про підсумки участі у Всеукраїнській кампанії на тему «Історія моєї школи» можна переглянути за посиланням: https://nenc.gov.ua/wp-content/uploads/2024/02/2024-05-54n.pdf

Вітаємо юних луганчан із здобутою перемогою та від щирого серця дякуємо за  глибоке почуття любові до своїх рідних шкіл,  своєї рідної землі, за  незламність сили волі та українського духу!