Конституція – основний закон моєї держави



Наприкінці травня у стінах ВПУ №92 для учнів 2-3-х курсів, з нагоди відзначення 21-ї річниці Конституції України, було організовано відео-лекторій «Боротьба за Українську Конституцію». Викладач історії В. В. Пилипенко наголосила на тернистому шляху українського державотворення, особливо в питанні прийняття національної Конституції, наголосила на наявності стереотипів, що відкидають історичну ґенезу прийнятої у 1996 році Конституції незалежної України.

Перегляд фільму, присвяченого історичним постатям, яких по праву можна вважати авторами Основних законів України у XVIII – XX ст., збагатив учнів новими знаннями, вкотре переконавши молодь у тому, що нашому народу є ким пишатися.

Класними керівниками навчальних груп було проведено інформаційні хвилинки, присвячені переліку основних прав і обов’язків громадян України. Учні ставили актуальні питання щодо механізму реалізації конституційних прав і свобод, а також зауважували на необхідності реформування деяких статей Основного закону.

Прекрасним супроводом такої доволі складної юридичної теми, як особливості конституційних реформ в Україні, стала виставка портретів авторів Конституцій України та їх головних праць, організована бібліотекарем Скрипник Г. О.

Проведені заходи змогли не лише поглибити знання учнів з конституційного права, але й переконати їх у громадянському обов’язку жиги гідно й чесно, виконуючи всі конституційні норми.