Вітаємо з початком на Луганщині наймасовіших та найпрестижніших інтелектуальних змагань серед учнівської молоді України



На виконання наказу Міністерства освіти і науки України від 02.08.2017 № 1112 «Про проведення Всеукраїнських учнівських олімпіад і турнірів з навчальних предметів у 2017/2018 навчальному році» в Луганській області розпочались обласні олімпіади – наймасовіші та найпрестижніші інтелектуальні змагання, у яких щорічно бере участь близько 60 тисяч обдарованих учнів регіону.

У зв’язку зі складною соціально-політичною ситуацією, що склалася на сході України, олімпіади проводяться одночасно у двох містах: Сєвєродонецьку (для учнів навчальних закладів Сєвєродонецька, Лисичанська, Рубіжного, Попаснянського, Новоайдарського, Станично-Луганського, Кремінського та Сватівського районів) та Старобільську (для учнів Старобільського, Новопсковського, Білокуракинського, Троїцького, Міловського, Марківського та Біловодського районів).

Традиційно обласні олімпіади розпочинаються в Сєвєродонецькій ЗОШ № 14 і Старобільських ЗОШ № 4 та спеціалізованій школі № 3.

На врочистому відкритті обласних олімпіад з фізики, екології, української мови та літератури (13 січня 2018 р.), історії, економіки, французької та німецької мов (14 січня 2018 р.) виступили: заступник голови Луганської обласної державної адміністрації Ольга Лішик, заступник директора Департаменту освіти і науки ЛОДА Тетяна Ткачова, ректор Луганського обласного інституту піcлядипломної педагогічної освіти Ірина Цимбал, головний спеціаліст Департаменту освіти і науки ЛОДА Олена Кутєпова.

Обдаровану молодь Луганщини також привітали голови журі олімпіад з навчальних предметів – провідні науковці та викладачі вищих навчальних закладів регіону, а також директори шкіл, учителі, методисти, представники громадських організацій.

З яскравими музично-хореографічними номерами для учасників олімпіад виступили юні таланти Сєвєродонецької ЗОШ № 14.

Право на відкриття конвертів з олімпіадними завданнями було надане кращим учням – неодноразовим переможцям обласних олімпіад, серед яких: учень 11 класу Сєвєродонецького багатопрофільного ліцею Артур Касимов, який у 2017 році посів призові місця на п’яти предметних олімпіадах, що є найкращим результатом за всю історію проведення обласних інтелектуальних змагань на Луганщині.

Обласні олімпіади триватимуть до 10 лютого 2018 року. Побажаймо нашим талановитим учням успішного виступу на головних інтелектуальних змаганнях року, нових перемог та рекордів!