Меседж тижня: «Збройні сили України. Завжди на захисті»



День збройних сил України з’явився ще в 1993 році, майже відразу після прийняття Україною незалежності. 6 грудня 1991 року Верховна Рада затвердила два значущих закони «Про оборону України» та «Про збройні сили України». І через два роки саме 6 грудня було ухвалено рішення відзначати День збройних сил України.

Зазвичай ЗСУ відзначають усі війська нашої країни: сухопутні, повітряні та військово-морські. У різні роки президентами були засновані професійні свята для кожного з цих родів військ (День Сухопутних військ, День авіації, День ВМФ), але «День Збройних сил України» має особливе значення, бо в цей день скріплюється бойове братерство між усіма військовослужбовцями держави.

Луганщина традиційно приєднується до святкування разом з усією країною. Цьогоріч розроблено робочий план підготовки та проведення обласних заходів із відзначення Дня Збройних Сил України в Луганській області. Урочистий святковий захід для військовослужбовців відбудеться у приміщенні  Луганського обласного академічного українського музично-драматичного театру; на площі Перемоги у м. Сєвєродонецьку буде організовано виставку військової техніки; у Луганському обласному краєзнавчому музеї буде проведена банерна виставка «Заради рідної землі», присвячена загиблим під час проведення Антитерористичної операції та Операції об’єднаних сил уродженцям Луганщини.

Для учнівської молоді будуть проведені «уроки мужності» та інші тематичні заходи.

З метою організації належного висвітлення визначальної ролі армії на сучасному етапі українського державотворення облдержадміністрацією спільно з ОКП ОС та прес-службою ОТУ «Північ» розроблено медіаплан участі військовослужбовців в ефірах регіональних та місцевих мовників, підготовлено низку відео- та текстових матеріалів, розроблені макети поліграфічної продукції за напрямами «Луганщина дякує своїм захисникам» та «Збройні сили – броня України».