ЮНІ ДЖУРИ ЛУГАНЩИНИ – ПЕРЕМОЖЦІ У ГРІ «ВОЯЦЬКИЙ ДУХ»



Вже третій рік поспіль на території 169-го Навчального центру Сухопутних військ ЗСУ “Десна” проходить Всеукраїнська військово-патріотична гра “Вояцький дух”, мета якої – навчання через засоби гри та перевірка навичок виживання, фізичної загартованості та дій в екстремальних умовах, вивчення героїчної військової історії України через використання гри та табору відображення історичних подій та української героїки.

Гра відбувається на базі військової частини (стаціонарного табору) з метою ознайомлення учасників з умовами військової служби. Будується на ефективній моделі перевірки навичок та вмінь учасників заходу по загальних темах початкової військової підготовки та прикладних військових видах спорту. Проведення випробувань на виконання командних завдань (етапів) з метою загартування командного духу і поширення серед дітей та молоді бажання прагнути гартуватися в цьому виді випробувань, що має життєве використання.

Цьогоріч захід відбувся 19-22 вересня і дві команди від Луганської області зголосилася і взяли участь у грі. Усього до «Десни» з’їхалися 23 команди з різних куточків України.

Другий раз взяв участь у грі «Вояцький дух» рій “Соколи” КНВК “Рубіжанський ліцей” (гуртківці ЛОЦДЮТК) у складі Болдирєва Романа, Шапкіна Артема, Гончарова Руслана, Козлова Семена, Загребіна Микиту, Лужбіна Олександра під керівництвом вчителя «Захист Вітчизни» Володимира Воронцова.

Програма складалася з 24 конкурсів – представлення команди «Визитівка», «Фізична підготовка», «Військовий рукопаш», «Обкатка танком з метанням ПТГ», «Орієнтування на місцевості по карті», «Психологічна смуга перешкод», «Домедична допомога в умовах бою», «Радіодисципліна», «Контрзасадна підготовка», «Підрив об’єкта», «Захоплення ворожого об’єкту», «Розмінування дороги» та інш.

До цієї гри юні рубіжани готувалися цілий рік і отримали відмінний результат – у змагальних конкурсах «Соколи» посіли 9 призових місць, з них шість – це І місця.

У запеклій боротьбі у загальному заліку рій «Соколи» посів І місце.

МИ ВІТАЄМО ПЕРЕМОЖЦІВ І БАЖАЄМО УСПІХІВ У МАЙБУТНЬОМУ!