Всеукраїнський ХХI диктант національної єдності!



Сьогодні, 9 листопада, у День української писемності та мови усі установи та заклади освіти Луганської області взяли участь у написанні Радіодиктанту національної єдності.

Подія вкотре виходить за межі суто радіоформату й транслювалася на телеканалах та діджитал-платформах Суспільного.

Автором тексту та читцем цьогорічного Радіодиктанту є культовий український письменник Юрій Андрухович.

Традиційно найактивнішими учасниками заходу є школярі, студенти та викладачі закладів освіти, але щороку диктант розширює межі — у ньому беруть участь представники найрізноманітніших професій, а також відомі спортсмени, актори, бізнесмени та політики. Працівники Департаменту освіти і науки Луганської облдержадміністрації також взяли участь у флешмобі й приєдналися до події.

Пряма трансляція спецпроекту розпочалась о 10:00 і здійснювалась на телеканалі UA: ПЕРШИЙ, а також в ефірі UA: Українське радіо та UA: Радіо Культура. Ведучі у студії розказали історію диктанту. Сам же радіодиктант почався о 10:30.

Час для надсилання готового тексту — астрономічна доба. Текст диктанту оприлюднять на сайті Українського радіо 11 листопада об 11:00.

Роботи прийматимуть онлайн та офлайн. Паперового листа потрібно надіслати за адресою: м. Київ, вул. Хрещатик, 26, 01001. Важливо, щоб гриф дати надсилання був не пізніше ніж 10 листопада. Онлайн свою роботу можна надіслати на скриньку rd@ukr.radio. Після оприлюднення диктанту електронні листи не прийматимуть. 

Усі надіслані роботи перевірить спеціальна фахова комісія. Роботи, написані без помилок, отримають подарунки від партнерів проєкту. Результати оголосять упродовж 1–2 місяців залежно від кількості отриманих листів.