Національний форум «Освіта в Україні – виклики сьогодення та перспективи майбутнього»



З 2 по 4 травня в мальовничому закарпатському курортному селі Тур’я Пасіка проходив Національний форум «Освіта в Україні – виклики сьогодення та перспективи майбутнього», організований ГО «Українська агенція інноваційного розвитку» та ГО «Центр освітніх реформ «НАШІ ДІТИ».

Метою форуму стали:

  • створення пулу громад-побратимів, які стануть оплотом справжніх європейських цінностей  через формування максимально тісних зв’язків та партнерської співпраці у вирішенні та подоланні гуманітарних та  економічних питань на шляху європейської інтеграції;
  • обмін досвідом та кращими практиками для створення надійного фундаменту для ефективної та багаторічної співпраці.

У форумі прийняли участь керівники органів управління освітою з 8 регіонів України: Луганської, Дніпропетровської, Запорізької, Івано-Франківської, Київської, Миколаївської, Одеської та Чернігівської областей – а це 125 учасників!

Луганська область на форумі була представлена дуже потужною делегацією керівників відділів освіти з 18 територіальних громад. Доповідачами від Луганщини були Лариса Супрун, начальник відділу освіти виконавчого комітету Біловодської селищної ради та Олена Мірошніченко, начальник відділу освіти Марківської селищної ради.

Завдяки форуму освітяни Луганщини обмінялися з колегами з інших регіонів України досвідом роботи в нелегких умовах воєнного часу, розглянули інноваційний аспект в освіті,  обговорили перспективи відновлення та розвитку освітньої галузі після деокупації регіонів та перемоги України.

У рамках форуму було проведено інтелектуальний конкурс, в якому змагалися 10 команд. Напружена боротьба та дух дружнього суперництва, який витав у повітрі, перетворилися на неймовірний фонтан емоцій під час оголошення результатів – команда Луганської області посіла перше місце!

Дякуємо організаторам форуму за запрошення та змістовне перебування на Закарпатті! Луганщина завжди радо відкриває нові взаємодії з іншими областями! Тримаємо освітній фронт, продовжуємо освітній контрнаступ! Все буде Україна!

Слава Україні! Героям слава!