Національна руханка у вишиванках в ЛНУ імені Тараса Шевченка



Щорічно у третій четвер травня в Україні відзначають День вишиванки – міжнародне свято, яке покликане зберегти давні народні традиції створення та носіння етнічного вишитого українського одягу, справжньої національної святині, що символізує красу, міць, щасливу долю та родинну пам’ять.

16 травня 2024 року в Луганському національному університеті імені Тараса Шевченка відбулася Національна руханка у вишиванках «Дякуємо ЗСУ» до Міжнародного дня вишиванки.

Основна мета Національної руханки – єднання українців та міжнародної спільноти по всьому світу в їх підтримці ЗСУ та незламного українського народу, підвищення рівня рухової активності.

Розпочався захід з підключення до відеотрансляції, яка відбувалась наживо на YouTube-каналі «Спорт заради розвитку», куди приєдналися всі учасники Руханки. Після Національної хвилини мовчання та Державного гімну України учасники привітали всіх з Міжнародним днем вишиванки.

Національну руханку у вишиванках учасники теж виконували разом. Викладачі, співробітники та студенти ЛНУ імені Тараса Шевченка з великим задоволенням приєдналися до танцювальних рухів під сучасну українську музику, виражаючи свою любов до національного одягу та культурних символів.

У цей особливий день, коли ми вшановуємо та відзначаємо українську культуру та традиції, руханка стала чудовим способом об’єднати нас у веселій та дружній атмосфері. Цей івент забезпечив усіх учасників яскравими емоціями та веселим настроєм.

Велика вдячність всім, хто взяв участь у цьому заході, роблячи його таким яскравим та патріотичним, що чудово відображає нашу єдність та підтримку національних традицій. Нехай кожен день буде для всіх можливістю вшановувати нашу культурну спадщину разом!