Зворушлива зустріч поколінь у краєзнавчому музею смт. Білокуракине



DSC03130Загальноосвітні навчальні заклади Білокуракинського району охоплені підготовкою до святкування 70-річниці Перемоги над нацизмом у Європі та 70-річниці завершення Другої світової війни.

Молодь з натхненням проводить волонтерську роботу, готує святкові вітання та власноруч виготовляє подарунки для ветеранів, яких залишилося так небагато.  Їх посивілі скроні, зморшкуваті від пережитого та нелегкого життя обличчя,  є живим нагадуванням про жахіття війни та попередження для майбутніх поколінь про страшні наслідки воєнних злочинів проти людства.  Для того, щоб діти знали, пам’ятали, берегли пам’ять про учасників війни 1939-1945 років, пишалися дідами та прадідами, що виборювали мир для наступних поколінь, учні Білокуракинської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів спільно з представниками районного краєзнавчого  музею провели зустрічі з ветеранами Другої світової війни, дітьми – війни, учасниками бойових дій, місцевими письменниками, що натхненно звеличують подвиг українського народу у роки воєнного лихоліття.

Гостинне спілкування проходило у приміщенні районного музею, який прийняв близько 200 дітей. До цього заходу поновлювалися експозиції, збиралися нові письмові матеріали, оновлювалися фотоматеріали. На зустріч  до дітей були запрошені учасник Другого Білоруського фронту, лейтенант 415 стрілецького полку Нікіфоров В.І. та учасники бойових дій – Пекалєв І.Ф, Фомічов В.С., Гнідаш Н.О.

Спілкування було зворушливим та водночас сумним, але сповненим глибокої віри в те, що мир все ж таки буде на українській землі.