01 листопада 2021 року заступник голови Луганської обласної державної адмінітстрації Катерина Безгинська, директор Департаменту освіти і науки облдержадміністрації Юрій Стецюк, в.о. начальника Головного управління Держпроджспоживслужби в Луганській області Андрій Хорошко взяли участь у засіданні робочої групи з напрацювання заходів щодо реформування системи харчування в закладах освіти.
Засідання проводилося під головуванням заступниці Міністра економіки Новікової Ірини у форматі відеоконференції з використанням Zoom-платформи.
Були розглянуті наступні питання:
- Презентація оновленого складу робочої групи, визначення її основних завдань.
- Оновлені норми харчування для закладів освіти, оздоровлення та відпочинку. Перегляд меню для закладів освіти, оздоровлення та відпочинку, його застосування та переваги.
- Проведення публічних закупівель в сфері організації харчування в закладах освіти. Застосування електронного каталогу Prozorro Market при закупівлі харчових продуктів за новим меню. Можливість здійснення допорогових закупівель харчових продуктів та послуг з організації харчування.
- Стан впровадження системи HACCP та використання субвенції для модернізації матеріально-технічної бази харчоблоків та буфетів закладів середньої освіти.
- Виклики, з якими зіштовхнулись регіони та пошук шляхів ïx вирішення.
- Підтримка реформи харчування та створення інформаційного порталу «ЗнаЇмо». Шкільне харчування від А до Я.
- Долучення бізнесу до організації харчування в закладах освіти.