Велотуристи Луганщини – переможці Всеукраїнських змагань з велосипедного туризму



З 14 по 18 червня 2023 року у місті Кропивницький відбулися Всеукраїнські змагання зі спортивного туризму – велосипедний туризм (дорослі, старші юнаки, молодші юнаки), ІІІ-ІV ранг. Проведення змагань здійснювалось Міністерством молоді та спорту України та Федерацією спортивного туризму України. До організації та проведення заходу були залучені педагоги Луганського обласного центру дитячо-юнацького туризму і краєзнавства, а методиста закладу Олександра Вертеленко було призначено головним суддею змагань.

У змаганнях взяли участь більше 120 учасників з різних регіонів України. Змагання проводилися у вікових групах – дорослі, старші юнаки, молодші юнаки. Луганщину у змаганнях також представляла команда Луганського обласного центру дитячо-юнацького туризму і краєзнавства, до складу якої увійшли вихованці та педагоги закладу (у віковій групі – дорослі).

Учасники змагалися на короткій Комплексній дистанції та довгій Дистанції з різними видами орієнтування.

Команда Луганщини на короткій Комплексній дистанції, під час якої учасники долали 21 перешкоду, посіла ІІ друге місце, а на довгій Дистанції з різними видами орієнтування – посіла І місце.

У загальному заліку за сумою двох днів змагань (вікова група – дорослі) визначилися переможці:

І місце посіла команда Луганського обласного центру дитячо-юнацького туризму і краєзнавства;

ІІ місце – команда Харківської області;

ІІІ місце – команда міста Кропивницького.

18 червня 2023 року всі учасники Всеукраїнських змагань з велосипедного туризму взяли участь у Благодійному велозаїзді, який проходив у м. Кропивницький, кошти з якого передано на допомогу ЗСУ.

Вітаємо учасників з перемогою та бажаємо нових спортивних звершень!