Випускники шкіл Луганщини склали ЗНО з англійської мови



29 травня 2017 року в Луганській області відбулося зовнішнє незалежне оцінювання знань випускників шкіл з англійської мови.

Враховуючи роль англійської мови як мови міжнародного спілкування, знання та використання  якої сприяє розширенню  економічних, соціальних, освітніх і культурних можливостей молоді, саме це випробування є одним з найбільш хвилюючих та відповідальних для цьогорічних абітурієнтів.

“Коли йдеться про стратегічні зміни, то нам дуже важливо, щоб організатори зовнішнього незалежного оцінювання більше орієнтувались на перевірку компетентності випускників шкіл, а не точкових знань, зокрема, відтворення дат чи термінів», – зазначила напередодні початку основної сесії зовнішнього незалежного оцінювання 2017 року Міністр освіти і науки України Лілія Гриневич.

Цього року сертифікаційна робота з англійської мови налічує 43 завдання різних форм та складається з трьох частин: «Читання» (22 завдання), «Використання мови» (20 завдань) і «Письмо» (одне завдання відкритої форми з розгорнутою відповіддю).

Тестування відбулося у  3 пунктах зовнішнього незалежного оцінювання в м. Сєвєродонецьку, де перевіряли свої знання з англійської мови випускники загальноосвітніх навчальних закладів міст Лисичанська, Сєвєродонецька, Рубіжного, Кремінського, Попаснянського, Станично-Луганського та Новоайдарського районів, а також у 1 пункті тестування в м. Старобільську, де випробовували себе у знанні англійської випускники Старобільського, Біловодського, Білокуракинського, Марківського, Міловського, Новопсковського, Сватівського та Троїцького районів. 

До пунктів тестування прибули 965  випускників, що складає 92,5 % від загальної кількості зареєстрованих учасників ЗНО з англійської мови.

Забезпечували організоване проведення ЗНО  177 педагогічних працівників.

Важливо, що на всіх пунктах тестування зовнішнє незалежне оцінювання відбулося без порушення процедури як з боку персоналу, так і з боку учасників ЗНО, адже його організоване проведення – одна із складових успішного результату кожного випускника.

Результати зовнішнього незалежного оцінювання з англійської мови будуть розміщені на інформаційних сторінках учасників до 15 червня 2017 року.