ВСЕУКРАЇНСЬКА АКЦІЯ «ЗА МИР І ЩАСТЯ В УКРАЇНІ»



Вкотре 19.12.2016 відбулось творче зібрання в Музеї етнографії “Світлиця” Сєвєродонецького міського Центру дитячої та юнацької творчості (директор Буряк Н.Д.).

Цього разу на присутніх чекала зустріч з витоками нашого народу, з власною причетністю та світосприйняттям джерел малої Батьківщини – Луганщини.

Вчителі та учні загальноосвітніх закладів міста, керівники гуртків і вихованці СМ ЦДЮТ, поважні гості: директор Департаменту освіти і науки Луганської ОДА Стецюк Ю.В., начальник відділу освіти Сєвєродонецької міської ради Каширіна О.Г., головний спеціаліст відділу освіти Гаввіна Н.В. об’єднались під гаслом «ЗА МИР І ЩАСТЯ В УКРАЇНІ».

Саме таку назву має Всеукраїнська акція, що розпочалася 14 жовтня 2016 року за ініціативи Лілії Дорошенко та була підтримана Міністерством культури України й скоординована Міністерством освіти і науки України.

Лілія – п’ятнадцятирічна жителька прифронтового міста Покровська Донецької області. Звернувшись у листі до Міністра освіти Лілії Гриневич, дівчина запропонувала об’єднати всі області України написанням Картини Миру, що складатиметься з 25 окремих малюнків- пазлів. Картина матиме загальний розмір 4х5 метрів і до її написання можуть долучитися всі, хто мріє жити в мирній, квітучій, щасливій і незалежній країні. Тож, ініціатором великої доброї справи, що перетворилася на Всеукраїнську акцію, стала досить юна українка.

І Луганщина долучилась до цієї акції…

Зобразили нашу малу Батьківщину та передали за допомогою фарб атмосферу таємничих лісів, настрій вільного степового вітру, що гуляє поміж териконів, яскраві, усміхнені обличчя жителів Луганщини зі своїми мріями та почуттями юні виконавці малюнка: десятикласниці Сєвєродонецької спеціалізованої школи з поглибленим вивченням іноземних мов № 17  Катерина Трунова і Аліна Кравченко та учень дев’ятого класу середньої загальноосвітньої школи № 18 м. Сєвєродонецька Данило Хандій. Керівником цієї творчої групи стала вчитель образотворчого мистецтва Сєвєродонецької  ССШ № 17 Неля Олексіївна Ковальчук.

Під час зустрічі юні художники розповіли присутнім про те, що вони відчували під час виконання даної справи, які думки  вкладали в малюнок і про те, якою буде загальна Картина Миру.

За цю відповідальну роботу учні та їхній учитель отримали подяки Департаменту освіти і науки Луганської ОДА та відділу освіти Сєвєродонецької міської ради.

Під керівництвом головних авторів усі присутні долучились до творчої справи – додавання мазків, теплоти душі, позитивної енергетики до спільного малюнку.

Стверджуючи творчу взаємодію дорослих та дітей, щиросердні слова на підтримку ідеї загальної злагоди, миру, добробуту та розквіту країни лунали від поважних гостей протягом заходу.    

Запорукою натхненного, піднесеного настрою стали виступи двох Зразкових колективів Центру: ансамблю оркестру народних інструментів (керівник Людмила Асколкова) та Дитячо-юнацького вокального ансамблю «Усмішка» (керівник Ольга Панаріна), господині «Світлиці» Л.П.  Дементєвої та  ведучої І.Л. Жорнік (заввідділом художньої творчості СМ ЦДЮТ).

Символічно, що змістовне навантаження урочистого зібрання та презентація малюнка до Картини Миру в рамках Всеукраїнської акції «ЗА МИР І ЩАСТЯ В УКРАЇНІ» були посилені заступництвом Святого Миколая!