Всеукраїнський відкритий інтерактивний конкурс «МАН-Юніор Ерудит»



Всеукраїнський відкритий інтерактивний конкурс «МАН-Юніор Ерудит» проводиться щороку з метою виявлення та підтримки обдарованої молоді, залучення її до науково-дослідницької діяльності.

Завданнями Конкурсу є залучення учнів 5-11 класів закладів освіти України, до поглибленого вивчення фізико-математичних, технічних і природничих дисциплін, а також історії розвитку науки та історії людства.

Конкурс проводиться у формі тестових завдань. Учасники Конкурсу виконують тестові завдання в номінаціях «Історик-Юніор», «Технік-Юніор», «Астроном-Юніор», «Еколог-Юніор».

Це найбільший конкурс Малої академії наук України, на якому здобувачі освіти Луганської області мають можливість показати свої знання з історії, астрономії, екології всій країні, а також потренувати логічне та критичне мислення.

Цьогоріч у конкурсі взяли участь 33 здобувачі освіти Луганщини. Наші діти мали змогу поглибити свої знання в науці, якою захоплюються, потренуватися і набратися досвіду перед створенням власного STEAM-проєкту, а також долучитися до всеукраїнської наукової спільноти.

Здобувачі освіти з Лисичанської гімназії №1 Сєвєродонецького району Луганської області та слухачі Обласної очно-заочної школи «Луганська обласна мала академія наук учнівської молоді», з гімназії № 10 міста Сєвєродонецька Луганської області змагалися у номінаціях:

  • «Астроном-Юніор» – 5 учасників;
  • «Еколог-Юніор» – 18 учасників;
  • «Історик-Юніор» – 10 учасників.

Журі конкурсу перевіряли і оцінювали тестові завдання за допомогою комп’ютерної програми. У кожній номінації було 3 рівні складності: на першому кожна правильна відповідь давала 3 бали, на другому – 4, а на третьому – 5 балів. За участь у конкурсі нараховувалося 30 балів. Максимальна кількість балів — 150.

Усі учасники отримали залежно від кількості набраних балів сертифікати МАН І, ІІ ступеня та учасника, а також подарунки з символікою конкурсу.

Вітаємо наукових керівників, координаторів закладів освіти і учасників з перемогою!