Всеукраїнський турнір юних правознавців



З 27 по 31 жовтня 2016 року на базі Закарпатського інституту післядипломної педагогічної освіти в м. Ужгороді  під патронатом Організації з безпеки та співробітництва в Європі відбувся фінальний етап XIV Всеукраїнського турніру юних правознавців. У турнірі взяла участь 31 команда з різних міст України. Метою турніру є популяризація правових знань, формування правової культури серед учнівської молоді, поглиблення знань про історію розвитку української державності, формування навичок діяти згідно з нормами права у конкретних життєвих ситуаціях. Особливістю змагання є те, що турнір знавців права не тільки сприяє поширенню правової культури в учнівському середовищі, а й перетворює поєдинок між учнями у захопливу гру.

До складу журі було запрошено знаних вчених, викладачів та студентів вищих навчальних закладів, методистів і вчителів з різних регіонів України.

Луганську область представляла команда «Незламні», до складу якої увійшли учні середньої загальноосвітньої школи № 18 м. Сєвєродонецька: Дімідів Єгор, Шеховцов Андрій, Куліков Андрій, Марчуков Богдан та Непочатова Анастасія. Під керівництвом вчителя історії Чернишова Андрія Геннадійовича члени команди навчилися аналітично мислити, орієнтуватися в чинному законодавстві, робити висновки, показувати високий рівень знань базового шкільного матеріалу. Неоціненну допомогу в підготовці команди надали координатор проекту «Інтеграція через діалог», вчитель-методист з історії та права Копилова Галина Анатоліївна та керівник секції Обласної очно-заочної школи комунального закладу «Луганська обласна мала академія наук учнівської молоді» Ларіонова Наталія Борисівна.

XIV Всеукраїнський турнір юних правознавців, що проходив у формі рольової гри, створив атмосферу здорового змагання, змусив учасників по-новому використати накопичені знання з правознавства. Команда нашої області зіграла чотири півфінальні гри, півфінальну та фінальну гру, за підсумками якої посіла II місце. Під час інтелектуальних боїв «Незламні» продемонстрували високий рівень знань, ораторське мистецтво, вміння вести наукову полеміку, аргументувати свою позицію, опонувати та рецензувати.

Під час відпочинку команди-учасниці турніру мали змогу відвідати Закарпатський обласний краєзнавчий музей ім. Т.Легоцького та Закарпатський музей народної архітектури і побуту. Незважаючи на конкуренцію серед команд, усі діти встигли потоваришувати.

Ми вітаємо призерів Всеукраїнського турніру юних правознавців та бажаємо їм успіхів та наснаги в майбутньому!